joi, iulie 18, 2024

Cimitirul Ghica Tei din Sectorul 2 al Capitalei se va curăța și reabilita

ActualitateCimitirul Ghica Tei din Sectorul 2 al Capitalei se va curăța și reabilita

Cimitirul Ghica Tei din Sectorul 2 al Capitalei se află în proces de curățare și reabilitare. Locuitorii din zonă au cerut de mult timp ca acest spațiu să fie curățat, deoarece se transformase într-o veritabilă groapă imensă de gunoi, conform unui consilier local din USR S2.

Curățarea acestuia a fost solicitată de către comunitatea din zonă, deoarece se transformase într-o groapă imensă de gunoi ad-hoc. Sute de tone de gunoi vor fi îndepărtate, iar gardurile vor fi refăcute, malurile stabilizate prin plantarea de noi arbori. De asemenea, va fi amenajată o rampă specială pentru strângerea și colectarea gunoaielor din zonă, facilitând astfel accesul companiei Supercom pentru ridicarea gunoaielor în fiecare săptămână.

Acest proiect a fost votat în ultima lună a anului trecut, în cadrul Consiliului Local Sector 2.

„Știu că e un loc îndepărtat și că poate multora dintre voi problemele punctuale locale din comunitățile marginalizate nu vă apar ca imediat arzătoare. Dar oamenii de acolo de pe Strada Caporal Petre Ispir ajunseseră să trăiască într-un aer profund infect, năpădiți de șobolani și de mizerie și niciuna din administrațiile anterioare nu reușise să implementeze o soluție”, precizează Radu Nedelcuț într-o postare pe Facebook.

Consilierul Local USR Sector 2, Radu Nedelcuț, a anunțat că, în plus față de curățarea Cimitirului Ghica Tei, au fost curățate și închise cu garduri alte terenuri abandonate din cartierul Tei Toboc.

Printre acestea se numără terenul de pe Strada Paroseni, în fața centrului de Asistență Socială și terenul de pe Strada Gimalau, în fața intersecției cu Strada Neagota. Munca de curățare a terenurilor va continua, deoarece există încă numeroase terenuri de curățat în cartier și multe sute de tone de gunoi de scos de acolo, conform spuselor lui Radu Nedelcuț.

Vezi si alte articole...