marți, iunie 18, 2024

Ciprian Ciucu dorește să schimbe denumirile a două stații de metrou de pe Magistrala 5

Din OrasCiprian Ciucu dorește să schimbe denumirile a două stații de metrou de pe Magistrala 5


Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a comunicat public, prin intermediul paginii sale de Facebook, că intenționează să schimbe denumirile a două stații de metrou de pe Magistrala 5.

El a menționat că a survenit o confuzie în momentul când au fost atribuite numele stațiilor „C. Brâncuși” și „Valea Ialomiței”. Astfel, stația „Valea Ialomiței” a fost așezată în Cartierul Brâncuși, în timp ce stația „C. Brâncuși” se află în Cartierul Valea Ialomiței.

În acest scop, Ciucu a expediat o scrisoare către reprezentanții Metrorex, în care solicită rezolvarea acestei dileme și redenumirea stațiilor atunci când se vor efectua modificări la semnalistica liniilor din rețeaua de metrou, cum ar fi schimbarea denumirii stației „Timpuri Noi”.

Perfect! Dacă tot a votat CA Metrorex schimbarea denumirii stației de metrou „Timpuri noi”, și cu ocazia asta vor schimba toată semnalistica cu liniile din rețeaua Metrorex, este momentul perfect să îndreptăm greșeala de denumire din rețeaua M5, astfel încât stația de la Cartierul Brâncuși să se numească C. Brâncuși (nu Valea Ialomiței, ca acum) iar stația de la V. Ialomiței să se numească V. Ialomiței (nu C. Brâncuși ca acum).
Le-am trimis astăzi o scrisoare în acest sens cu rugămintea de a vota și rocada asta și să revenim la normal.
Când le-au proiecatat cred că luaseră ceva, de regiune superior…”, a precizat edilul.


Locuitorii din Cartierul Tineretului din București au exprimat nemulțumirea față de decizia Metrorex de a schimba numele stației de metrou de la „Timpuri Noi” la „Octavian Udriște”.

În acest context, a fost inițiată o petiție care a primit deja semnăturile a sute de persoane.

Cerem Ministerului Transportului, conducerii Metrorex S.A., Primăriei Municipiului București să se păstreze numele original al stației de metrou Timpuri Noi, să respecte istoria locului și legătura emoțională pe care cetățenii din zonă o au cu el!”, se precizează în petiție.


În petiție se subliniază că locuitorii din această zonă nu au fost informați cu privire la această schimbare.

Vezi si alte articole...