luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Ciprian Ciucu îi invită la Primărie pe cei care au montat corturi electorale în Sectorul 6

Din OrasCiprian Ciucu îi invită la Primărie pe cei care au montat corturi electorale în Sectorul 6

Primarul Ciprian Ciucu a emis un nou avertisment către cei care montează corturi electorale pe teritoriul Sectorului 6. Chiar dacă aceștia au obținut aprobare de la Primăria Municipiului București, Ciucu subliniază că trebuie să plătească și taxele pentru ocuparea domeniului public.

În trecut, primarul Sectorului 6 și-a exprimat nemulțumirea față de corturile electorale care își fac apariția în fiecare ciclu electoral, considerându-le nu doar inestetice, ci și inutile, deoarece multe dintre ele sunt goale și nu contribuie în niciun fel la colectarea de semnături.

În data de 14 martie 2024, Ciprian Ciucu a transmis un nou avertisment către cei care montează astfel de corturi pe domeniul public. El le-a reamintit că autorizația primită de la Primăria Municipiului București nu este suficientă. Persoanele respective trebuie să încheie și un contract cu Primăria Sectorului 6, prin intermediul Administrației Comerciale a Sectorului 6, și să achite toate taxele aferente ocupării domeniului public. Mesajul transmis de edil este clar și fără echivoc.

„Niciunul dintre cei care au pus corturi nu a venit să facă contract și niciunul nu a plătit taxele legale.

Acum, dacă eu aș da dispoziție de ridicare a acestora o să înceapă să se dea cu fundul de pământ că nu e libertate de exprimare, că nu e democrație etc.

Nu este doar despre democrație, este și despre litera legii, stat de drept, adică nu anarhie”.

În aceeași postare, Ciprian Ciucu îi îndeamnă pe cei vizați să se prezinte și să achite taxele respective.

„Am rugămintea la cei care au împânzit cu corturi Sectorul 6 să treacă pe la Administrația Comerciala, să facă cerere pentru a face contracte pentru ocuparea domeniului public și să plătească taxele cuvenite dacă tot vi le-au pus în drum și vă creează acest disconfort zilnic. Și să intre în legalitate…Corect?”

La începutul lunii martie, primarul a comunicat că, deși este împotriva montării corturilor electorale, nu poate împiedica Primăria Municipiului București să elibereze autorizații pentru acestea. Totuși, a subliniat că cei care le instalează trebuie să fie conștienți că prinderea lor în asfalt este interzisă.

Prin urmare, în situația în care corturile sunt ancorate în asfalt folosind dibluri, șuruburi sau alte metode similare, vor fi impuse amenzi pentru deteriorarea domeniului public.

„Să nu spuneți că nu v-am zis”, a declarat Ciprian Ciucu.

Vezi si alte articole...