sâmbătă, aprilie 1, 2023

Ciucă: Din discuţiile pe care le-am avut cu premierul Republicii Moldova, nu existau motive pentru suspendarea zborurilor Wizz Air către şi dinspre Chişinău. Iminenţa unui atac este puţin probabilă

EconomieCiucă: Din discuţiile pe care le-am avut cu premierul Republicii Moldova, nu existau motive pentru suspendarea zborurilor Wizz Air către şi dinspre Chişinău. Iminenţa unui atac este puţin probabilă

„Suspendarea zborurilor? Din discuţiile pe care le-am avut cu premierul Republicii Moldova Dorin Recean, a rezultat foarte clarcă nu existau motive ca Wizz Air să îşi suspende zborurile. Ca atare, nu există acest pericol în momentul de faţă. România este o ţară membru a NATO, iar iminenţa unui atac este puţin probabilă în acest moment”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat despre subiect într-o conferinţă de presă susţinută la joi la Târgu Mureş.

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat că a decis să suspende toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie, din cauza „evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării”.

„Wizz Air a monitorizat îndeaproape situaţia securităţii din Moldova şi a fost în permanenţă în contact cu diverse autorităţi şi agenţii locale şi internaţionale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă şi securitate ale operaţiunilor. Siguranţa pasagerilor şi a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie”, anunţă compania.

După data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iaşi, pentru a sprijini pasagerii din Chişinău. Acest lucru presupune o nouă rută de la Iaşi către Berlin, precum şi creşterea frecvenţei zborurilor către Barcelona, ​​Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton şi Treviso din Iaşi, care este cea mai apropiată destinaţie din reţeaua Wizz Air.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro