sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Ciucă, după întâlnirea cu reprezentanţii uneia dintre cele mai mari companii din domeniul producţiei de hidrogen verde: Potenţialul energetic al României oferă o perspectivă largă de dezvoltare

EconomieCiucă, după întâlnirea cu reprezentanţii uneia dintre cele mai mari companii din domeniul producţiei de hidrogen verde: Potenţialul energetic al României oferă o perspectivă largă de dezvoltare

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Plug Power, una dintre cele mai mari companii la nivel mondial care activeaza în domeniul producţiei de hidrogen verde”, a anunţat, joi, Guvernul.

Potrivit sursei citate, întâlnirea, la care a participat şi preşedintele Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European, eurodeputatul Cristian Buşoi, a vizat oportunităţile oferite de România pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie a hidrogenului verde, în contextul angajamentelor asumate la nivel european privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi consolidarea economiei, in conditii de protejare a mediului şi folosind tehnologii verzi.

“Potenţialul energetic al României oferă o perspectivă largă de dezvoltare pentru companiile care vor să investească într-una din cele mai dinamice economii din Europa Centrală şi de Est. Dezvoltarea de capacităţi de producţie în plan local contribuie la viziunea Guvernului de a valorifica resursele prin producerea de valoare adăugată mare. Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii oferă ţării noastre ocazia de a se consolida economic, în siguranţă. Executivul încurajează investitorii americani să implementeze planuri solide de afaceri, beneficiind de nivelul înalt de pregătire a specialiştilor din ţara noastră, care activează în zona de cercetare – dezvoltare, având capacitatea de a gestiona şi proiecta tehnologii de vârf”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Preşedintele companiei Plug Power, Andy Marsh, a transmis interesul faţă de oportunitatea de a derula proiecte de investiţii de anvergură în România, în perioada următoare.

Compania americana  a dezvoltat investiţii semnificative în Europa, în ultimii ani, având peste 4.000 de angajaţi la nivel global.

 

Vezi si alte articole...