joi, mai 23, 2024

Ciucă: O guvernare responsabilă e aceea care are grijă de toţi cei aflaţi în nevoie, prin cele mai rapide şi eficiente modalităţi, fără a destabiliza bugetul şi fără a stopa investiţiile / Peste 2,4 milioane de români vor primi 250 de lei pentru alimente

EconomieCiucă: O guvernare responsabilă e aceea care are grijă de toţi cei aflaţi în nevoie, prin cele mai rapide şi eficiente modalităţi, fără a destabiliza bugetul şi fără a...

”În contexte economice dificile, este datoria noastră să ajutăm categoriile vulnerabile. Am făcut-o în 2022 şi vom continua şi anul acesta. Am identificat modalităţi prin care acest sprijin să fie acordat de Guvern prin fonduri europene, astfel încât să putem veni direct în ajutorul cât mai multor cetăţeni. În 2023, peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei, la fiecare două luni, pentru alimente. De asemenea, aproximativ patru milioane de români vor beneficia, în lunile februarie şi septembrie, de 700 de lei pentru plata facturilor la energie, la nivelul fiecărei gospodării”, a arătat Nicolae Ciucă, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că, pentru cei din medii defavorizate, peste 400.000 de elevi vor fi ajutaţi cu 500 de lei pentru achiziţia de rechizite şi îmbrăcăminte în anul şcolar 2022-2023, iar mamele cu nou-născuţi vor primi un tichet social de 2.000 de lei.

”O guvernare responsabilă este aceea care are grijă de toţi cei aflaţi în nevoie, prin cele mai rapide şi eficiente modalităţi, fără a destabiliza însă bugetul statului şi fără a stopa investiţiile. Programele prin fonduri europene sunt o soluţie pe care vom continua să o accesăm în mod inteligent şi cu rezultate vizibile pentru români”, a punctat premierul Ciucă.
 

 

Vezi si alte articole...