sâmbătă, septembrie 23, 2023

Ciucă: Priorităţile noii sesiuni parlamentare sunt măsurile fiscale necesare echilibrării bugetare şi jaloanele din PNRR / Sunt necesare o atitudine echilibrată şi un comportament serios, fără circ / Preşedintele Senatului face apel la mobilizare

EconomieCiucă: Priorităţile noii sesiuni parlamentare sunt măsurile fiscale necesare echilibrării bugetare şi jaloanele din PNRR / Sunt necesare o atitudine echilibrată şi un comportament serios, fără circ / Preşedintele...

”Priorităţile legislative ale noii sesiuni parlamentare care a început astăzi sunt, în mod categoric, măsurile fiscale necesare echilibrării bugetare şi jaloanele din PNRR care vizează reformarea sistemului general de pensii, a pensiilor de serviciu şi o nouă lege a salarizării din sectorul public. De îndeplinirea acestor jaloane depinde accesul României la fondurile europene din PNRR”, a scris, luni seară, pe Facebook, preşedintele senatului.

Nicolae Ciucă afirmă că nu ne permitem să pierdem aceşti bani.

”De aceea, le cer colegilor senatori ca mobilizarea pentru dezbaterea şi votarea obiectivelor legislative din PNRR să fie una exemplară”, a mai transmis preşedintele Senatului.

Acesta afirmă că, de asemenea, se urmăreşte ca legile să fie mai simple şi mai clare.

”Şi în această sesiune de toamnă, voi continua să lucrez la eliminarea suprapunerilor din acte normative şi la reducerea birocraţiei. Ca preşedinte al Senatului, îmi asum să contribui la reclădirea încrederii cetăţenilor în instituţia parlamentară. Pentru acest obiectiv sunt necesare o atitudine echilibrată şi un comportament serios, fără circ şi fără gesturi la limita bunului simţ”, a mai transmis Icucă.

Acesta afirmă că ”Parlamentul nu trebuie să fie scena demagogiei, nici a scandalului politic, ci a muncii pentru cetăţeni şi a profesionalismului”.

”Invit toate grupurile parlamentare la decenţă şi la activitate eficientă. Traversăm un context economic şi social complicat, în care se impune ca atât puterea, cât şi opoziţia, să dea dovadă de responsabilitate. Urez tuturor colegilor putere de muncă şi gândul bun, pentru a servi cum se cuvine interesele românilor şi ale României. Doamne ajută”, a mai adăugat preşedintele senatuluii, Nicolae Ciucă.

 

 

 

 

 

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro