sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Claudiu Târziu și Tokes, lăudați în ziarul lui Putin după ce au vrut anexarea unor părți din Ucraina

ActualitateClaudiu Târziu și Tokes, lăudați în ziarul lui Putin după ce au vrut anexarea unor părți din Ucraina

Claudiu Târziu și Laszlo Tokes, lăudați în ziarul lui Putin după ce au zis că România și Ungaria trebuie să revendice bucăți din Ucraina. Declarațiile celor doi au fost preluate în Rossiyskaya Gazeta, publicația guvernului rus.

Liderul AUR, Claudiu Târziu, și Laszlo Tokes, au fost lăudați în ziarul finanțat de Vladimir Putin și guvernul rus.

Claudiu Târziu a susținut că România ar trebui să anexeze teritorii din Ucraina. În acest context revizionist, România ar fi obligată să iasă din NATO.

Claudiu Târziu și Tokes, lăudați în ziarul lui Putin după ce au vrut anexarea unor părți din Ucraina

Claudiu Târziu

Laszlo Tokes declarase, la rândul său, în presa maghiară, că Ungaria ar trebui să revendice teritorii din Ucraina.

La puțin timp după ce aceste declarații, care sunt pe placul Rusiei, vorbele lui Târziu și ale lui Tokes au fost preluate de gazeta oficială a Kremlinului.

„Extremiștii de dreapta din România au declarat că țara ar putea revendica teritorii ucrainene”, este titlul articolului pe care îl găsiți AICI.

Articolul integral din Rossiyskaya Gazeta:

„Liderul partidului de extremă-dreapta Alianța pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu, a declarat că Bucureștiul are dreptul să revendice pământurile din vestul Ucrainei. De dragul acestui lucru, România este chiar dispusă să își piardă calitatea de membru NATO dacă i se va cere să restituie fostele teritorii, a precizat portalul inliniedreapta.

Politicianul a subliniat, de asemenea, importanța strângerii relațiilor dintre Rusia și România. „Îmi dau seama de necesitatea unei bune cooperări între cele două țări și sunt gata să sprijin acest lucru dacă Moscova dorește același lucru”, a subliniat el.

Anterior, duminică, politicianul maghiar de dreapta Laszlo Torotskai, care a luat cuvântul la Budapesta, la congresul partidului Patria Noastră, a declarat că Transcarpatia ar putea reveni Ungariei în cazul unei înfrângeri a Ucrainei.

Conform referendumului ucrainean din 1991, Transcarpatia ar trebui să existe ca autonomie cu o gamă largă de drepturi. Politicianul a subliniat că autoritățile de la Kiev nu au reușit să îndeplinească această promisiune în ultimii 30 de ani. În opinia lui Torotskai, autoritățile ucrainene acționează în mod ilegitim”, potrivit ziarului de casă al lui Putin.

Ce a declarat Claudiu Târziu

Claudiu Târziu a spus, la Iași, că este gata să sacrifice apartenența României la NATO, prin anexarea de teritorii din Ucraina. El a cerut o apropiere imediată de Moscova.

„Cred că e nevoie de dezghețarea relațiilor dintre România și Rusia, admit necesitatea unei bune colaborări dintre România și Rusia, sunt gata să pun umărul în acest sens, dar numai după ce Rusia va da dovadă că și ea vrea toate acestea (etc)…”

Târziu a mai spus că România este strivită între „două imperii” care încalcă „suveranitatea”. Aflăm cu această ocazie că poziția oficială a AUR este că NATO, alianța militară pentru care România a depus eforturi uriașe să i se alăture – tocmai pentru a ne apăra de rușii care ne invadaseră deja de 12 ori – este doar unul din acele „imperii” cu care „trebuie să ne descurcăm”, ca să luăm bucăți din Ucraina, scrie inliniedreapta

Unde a apărut articolul

Rossiyskaya Gazeta (în rusă: Российская газета, lit. „Gazeta rusă”) este un ziar rusesc publicat de guvernul Rusiei. Cotidianul servește drept gazeta guvernamentală oficială a guvernului Federației Ruse, publicând chestiuni legate de guvern, cum ar fi decrete oficiale, declarații și documente ale organelor de stat, promulgarea legilor recent aprobate, decrete prezidențiale și anunțuri guvernamentale

Vezi si alte articole...