sâmbătă, decembrie 9, 2023

Clotilde Armand vrea să modernizeze o stradă care nu are nevoie de lucrări de reabilitare. Locuitorii din Sectorul 1 cer sistarea lucrărilor

Din OrasClotilde Armand vrea să modernizeze o stradă care nu are nevoie de lucrări de reabilitare. Locuitorii din Sectorul 1 cer sistarea lucrărilor

Rezidenții unei străzi din Sectorul 1 sunt indignați de planurile primarului Clotilde Armand de a moderniza o stradă care a fost deja reabilitată. Acești oameni au de gând să solicite Consiliului Local să întrerupă lucrările.

Un număr semnificativ de locuitori din Sectorul 1 al Capitalei o acuză pe Clotilde Armand de intenția de a efectua lucrări de reabilitare pe strada Dumitru Zosima. Oamenii afirmă că strada nu necesită reparații suplimentare, conform Antena3.ro. Locuitorii străzii au început să strângă semnături pentru a solicita oprirea lucrărilor.

Mai mult, se discută despre transformarea parcărilor rezidențiale în parcări administrate de Primăria Municipiului București, chiar dacă strada nu face parte din arterele principale.

Firma de construcții a început deja lucrările pe stradă, iar din prima zi au apărut probleme. Muncitorii au avariat o conductă de gaz, apoi au rupt un cablu electric care alimenta întreaga stradă cu energie.

Oamenii au programată o întâlnire pentru ziua de marți, 7 noiembrie, cu Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a solicita primarului să oprească lucrările și să nu mai cheltuie banii publici pentru lucrări considerate inutile.

Un bucureștean a afirmat pentru Antena 3:

„Dorește să facă și jumate din stradă să devină pietonală ca și cum aici ar fi nevoie de o altă Cale a Victoriei”.

În luna iunie a anului curent, Clotilde Armand anunța că această stradă urma să primească autorizația pentru a începe lucrările de asfaltare, modernizare și reabilitare.

„Săptămâna aceasta am semnat autorizațiile de construire pentru străzile Bujorului și Nuferilor, iar până la sfârșitul lunii vrem să începem lucrările. Urmează să emitem autorizațiile și pentru străzile Elena Pleșoianu și Dumitru Zosima.

Aceste străzi sunt numai un prim pachet dintr-un program mult mai amplu prin care ne-am propus să aducem toate străzile din Sectorul 1 să fie demne de o capitală europeană. Avem în curs de elaborare Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru nu mai puțin de 159 de străzi care necesită urgent lucrări de modernizare”.

Vezi si alte articole...