joi, mai 23, 2024

CMEB vrea să colaboreze cu autoritățile pentru a crea un mediu sigur în licee

Din OrasCMEB vrea să colaboreze cu autoritățile pentru a crea un mediu sigur în licee

Îngrijorarea Consiliului Municipal al Elevilor București privind traficul și consumul de substanțe interzise în rândul elevilor a fost exprimată în contextul descoperirii unei grupări infracționale care vindea droguri de mare risc în liceele din București, iar substanțele interzise ajungeau la elevi.

În acest sens, Consiliul Municipal al Elevilor București (CMEB) a emis un comunicat prin care anunță disponibilitatea de a colabora cu autoritățile pentru a crea un mediu sigur și sănătos pentru elevii pe care îi reprezintă.

 „Consiliul Municipal al Elevilor București își exprimă solidaritatea cu elevii, părinții și cadrele didactice afectate de traficul de droguri și se angajează să colaboreze cu autoritățile și cu toți cei implicați pentru a aborda această problemă și totodată, pentru a crea un mediu sigur și sănătos pentru elevii pe care îi reprezentăm”.

Lucian Cismaru, președintele CMEB, a subliniat importanța luării de măsuri de prevenție împotriva consumului și traficului de droguri în școlile din București.

„Este important ca întreaga comunitate școlară din București să ia măsuri de prevenție și combatere cu privire la consumul și traficul de droguri în liceele din Capitală, prin organizarea activităților extrașcolare informative, ajustate intereselor elevilor și făcute într-un mod atractiv și coerent, accentul nefiind pus pe coerciție. De asemenea, considerăm că este deosebit de important ca aceste cazuri de trafic de substanțe interzise să iasă la iveală și să nu fie mușamalizate de către niciun actor al educației, fie el elev, părinte, profesor sau director, astfel încât să contribuim cu toții la formarea unui mediu cât mai propice învățării în unitățile de învățământ din București”.

Luni, mai multe persoane au fost interogate de către forțele de ordine sub suspiciunea de vânzare de droguri în mai multe licee din București. Suspecții erau în vârstă de 17-26 de ani. În urma a 23 de percheziții efectuate de autorități, au fost găsite cantități mari de droguri și sume mari de bani. Potrivit DIICOT, substanțele interzise se încadrau în categoria drogurilor de mare risc și de risc:

„Astăzi,  20.03.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București efectuează 23 de percheziţii domiciliare în municipiul București, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.”

Vezi si alte articole...