joi, mai 23, 2024

Colegiul German „Goethe” e posibil să se extindă, anunță Clotilde Armand

Din OrasColegiul German „Goethe” e posibil să se extindă, anunță Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că a demarat un proiect de hotărâre pentru extinderea Colegiului German „Goethe”. Edilul a precizat că din cauza lipsei de spațiu, anumite cursuri nu pot fi desfășurate în clădirea existentă.

Prin intermediul paginii sale de Facebook, Clotilde Armand a comunicat că a propus consilierilor locali un proiect pentru extinderea Colegiului German „Goethe”.

„Am inițiat un proiect de hotărâre – și l-am înaintat consilierilor locali pentru aprobare – pentru extinderea Colegiului German “Goethe”.

Primarul a explicat că, din lipsă de spațiu, anumite cursuri și programe nu pot fi găzduite în cadrul Colegiului German „Goethe”.

La acest colegiu, elevii de liceu participă la cursuri după-amiaza, între orele 12:00 și 19:30, cu o pauză de 5 minute între orele din acest interval.

Proiectul propus de Clotilde Armand implică achiziționarea de către Primăria Sectorului 1 a unei clădiri și a două terenuri în apropierea colegiului. Proiectul urmează să fie discutat în ședința Consiliului Local de joi, 11 aprilie.

Valoarea proiectului este de aproximativ 3 milioane de euro fără TVA, adică aproximativ 15 milioane de lei.

De asemenea, primarul a menționat că Grădinița Colegiului German „Goethe” funcționează într-o clădire închiriată pe strada Christian Tell, iar Primăria Sectorului 1 încheie anual un contract pentru această locație.

În ședința de astăzi, se va discuta și un proiect prin care patru păduri urbane vor fi plantate în Sectorul 1, finanțarea venind prin PNRR. Acestea vor fi amplasate la intersecția Șoselei Străulești cu Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, pe strada Gheorghe Pripu, pe strada Marginei și pe strada Străulești. Clotilde Armand a promis că vor fi plantați aproximativ 73.000 de puieți forestieri din diferite specii, înconjurați de garduri vii.

Proiectul urmează să fie depus în cadrul apelului de proiecte PNRR/2023/C2/ Componenta C2- Păduri și protecția biodiversității, cu o sumă totală eligibilă de 1,2 milioane lei. Cheltuielile neeligibile vor fi acoperite din bugetul local.

Proiectul trebuie acum să fie aprobat de Consiliul Local Sector 1. Clotilde Armand a precizat că zonele au fost deja cadastrate, terenurile se află în administrarea PS1 și nu există probleme juridice, iar toate avizele necesare au fost obținute.

Vezi si alte articole...