luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Colostrul: Beneficii și descoperiri

MedicalColostrul: Beneficii și descoperiri

Colostrul, cunoscut și ca “aurul lichid”, este un lichid bogat în nutrienți produs de glandele mamare în primele zile după naștere. Este un aliment esențial pentru nou-născuți, oferindu-le o serie de beneficii pentru sănătate.

Beneficiile colostrului:

Întărește sistemul imunitar: Colostrul este bogat în anticorpi și alte molecule imune care ajută la protejarea nou-născutului de infecții.

Susține digestia: Colostrul conține lactoferină, o proteină care ajută la absorbția nutrienților și la combaterea bacteriilor din intestine.

 Promovează creșterea și dezvoltarea: Colostrul este bogat în proteine, grăsimi și vitamine, care sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea nou-născutului.

Reduce riscul de alergii: Colostrul poate ajuta la reducerea riscului de alergii la nou-născuți.

Alte beneficii: Colostrul poate avea și alte beneficii, cum ar fi reducerea riscului de icter și de enterocolită necrotizantă.

Ce spun studiile despre colostru:

 Sistemul imunitar: Studiile au arătat că acesta poate reduce riscul de infecții la nou-născuți, cum ar fi infecțiile respiratorii și diareea.

 Digestia: Colostrul poate ajuta la prevenirea necrozei enterocolitice, o afecțiune gravă care poate afecta intestinele nou-născuților.

 Creșterea și dezvoltarea: Colostrul poate ajuta la creșterea și dezvoltarea nou-născuților, în special a celor prematuri.

Alergii: Studiile au arătat că colostrul poate reduce riscul de alergii la nou-născuți.

Recomandări:

Se recomandă ca toți nou-născuții să primească colostru imediat după naștere. Colostrul poate fi administrat oral sau prin sondă. Este important să se consulte cu un medic pediatru pentru a determina cea mai bună modalitate de a administra colostru unui nou-născut.

Notă:

Informațiile prezentate în acest document nu sunt destinate a fi un substitut pentru sfatul medical. Este important să se consulte cu un medic pediatru pentru a obține informații specifice despre colostru și beneficiile sale pentru nou-născuți.

Vezi si alte articole...