miercuri, februarie 21, 2024

Comisarul european pentru Transporturi Adina Vălean, întrebată dacă va fi o vară aglomerată în aeroporturi: Da. Estimările noastre arată o creştere de 8% a traficului aerian / Nu toate sunt la zi cu reangajările post-pandemie

EconomieComisarul european pentru Transporturi Adina Vălean, întrebată dacă va fi o vară aglomerată în aeroporturi: Da. Estimările noastre arată o creştere de 8% a traficului aerian / Nu toate...

Adina Vălean a fost întrebată în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă în această vară va fi aglomerat în aeroporturi.

„Da. Estimările noastre arată o creştere de 8% a traficului aerian în vară. Europenii doresc să călătorească cu avionul. În aeroporturi avem următoarea problemă: nu toate sunt la zi cu reangajările post-pandemie. Avem greve de controlori de trafic, cum a fost recent în Franţa, care afectează tot survolul”, a declarat Adina Vălean.

Chestionată în legătură cu întârzierea avioanelor, comisarul european pentru Transporturi a răspuns: ”Unele aeroporturi sunt foarte aglomerate. Noi avem discuţii cu companiile de zbor. Nu este corect să ofere sloturi dacă nu au capacitate de a oferi serviciile la sol. Ei spun că pot să gestioneze 300 de zboruri pe zi, dar în fapt au toate serviciile mult sub-dimensionate. Asta înseamnă întârzieri”.

 ”Nu ştiţi ce luptă a fost să apărăm drepturile pasagerilor în timpul pandemiei. A fost o presiune imensă să nu mai primească nimeni nimic (banii – n.r.) din cauza situaţiei”, a adăugat comisarul european.

 

Vezi si alte articole...