sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Comisia Europeană aprobă prelungirea şi modificarea schemei de ajutor de stat a României pentru sprijinirea cogenerării de înaltă eficienţă a energiei electrice şi termice. România a notificat Comisiei intenţia de a prelungi măsura până la 31 iulie 2028

EconomieComisia Europeană aprobă prelungirea şi modificarea schemei de ajutor de stat a României pentru sprijinirea cogenerării de înaltă eficienţă a energiei electrice şi termice. România a notificat Comisiei intenţia...

”Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele privind ajutoarele de stat, prelungirea şi modificarea unei scheme a României care vizează sprijinirea producţiei de energie electrică şi termică de către instalaţiile de cogenerare de înaltă eficienţă conectate la reţelele de termoficare din Romania”, anunţă CE. 

Schema a fost iniţial aprobată în luna septembrie 2022 şi urmează să expire la 30 iunie 2024. Ea are ca scop promovarea construirii de noi centrale de cogenerare de înaltă eficienţă. 

România a notificat Comisiei intenţia sa de a: (i) prelungi măsura până la 31 iulie 2028; (ii) majora bugetul cu 362 de milioane euro, ajungându-se astfel la un buget total de 752 de milioane euro şi (iii) sprijini instalarea unei capacităţi de cogenerare suplimentare de cel puţin 200 MW. 

Comisia a evaluat schema modificată, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, în special în temeiul articolului 107 alineatul (3) litera (c) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene şi al Orientărilor din 2022 privind ajutoarele de stat pentru climă, protecţia mediului şi energie. Comisia a constatat că schema modificată este în continuare necesară şi adecvată pentru promovarea instalaţiilor de cogenerare de înaltă eficienţă în România şi pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. În plus, Comisia a constatat că ajutorul este proporţional şi că orice efect negativ asupra concurenţei şi a schimburilor comerciale din UE va fi limitat. Pe baza acestor considerente, Comisia a aprobat modificarea în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

După ce vor fi soluţionate eventualele aspecte legate de confidenţialitate, versiunea neconfidenţială a deciziei va fi pusă la dispoziţie cu numărul SA.108102 în Registrul ajutoarelor de stat de pe site-ul web al Comisiei dedicat concurenţei.

Vezi si alte articole...