joi, iulie 18, 2024

Companiile de ridesharing controlate de DGAF

EconomieCompaniile de ridesharing controlate de DGAF

Direcția generală antifraudă fiscală (DGAF) anunță că a descoperit trei companii din București și Constanța care activează pe piața de transport alternativ de persoane și care s-au sustras de la plata taxelor, un prejudiciu la bugetul de stat de peste 52 milioane de lei.

 

”În cazul a trei operatori economici din București și Constanța care activează pe piața de transport alternativ de persoane, inspectorii DGAF au descoperit indicii temeinice conform cărora administratorii acestora s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin diminuarea bazei de impunere privind impozitele și taxele datorate bugetului general consolidat al statului, precum și taxele datorate aferente sumelor de bani plătite către salariați. Totodată, s-a constatat majorarea în mod ilegal a TVA deductibilă, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziții de combustibili susceptibile a fi fictive”, arată DGAF, într-un comunicat de presă.

În toate aceste cauze vor fi sesizate organele de urmărire penală în vederea recuperării prejudiciului estimat cauzat bugetului de stat în cuantum de 52.060.388 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

DGAF transmite că acțiunile de control vor continua în perioada următoare, și recomandă tuturor operatorilor economici să fiscalizeze veniturile obținute din activitățile desfășurate.

Vezi și USR acuză ANI că se ocupă de mizerii

Pe piața de ridesharing din România activează companiile Bolt și Uber, care, oferă servicii de transport prin firme subcontractoare.

Vezi si alte articole...