sâmbătă, decembrie 9, 2023

Comunitatea LGBT, presiuni după scandalul Lasconi: E momentul ca politicienii să își asume legalizarea parteneriatului civil. Așteptăm un răspuns hotărât de la Marcel Ciolacu, ca premier al României

MedicalComunitatea LGBT, presiuni după scandalul Lasconi: E momentul ca politicienii să își asume legalizarea parteneriatului civil. Așteptăm un răspuns hotărât de la Marcel Ciolacu, ca premier al României

Comunitatea LGBT din România profită de scandalul iscat în jurul declarațiilor primarului USR din Câmpulung, Elena Lasconi, privind familia, și solicită, din nou, legalizarea parteneriatul civil între persoane de același sex.

Într-un comunicat transmis de Mozaiq, asociația care reprezintă drepturile homosexualilor din România, se menționează că „este extrem de important ca la nivelul clasei politice să fie redeschisă discuția privind legalizarea parteneriatelor civile.”

„Ne-am obișnuit să fim atacați constant de politicieni, dar e momentul ca lucrurile să se schimbe. E momentul ca politicienii să își asume legalizarea parteneriatelor civile și în acest sens am și lansat campania iubimlafel, prin care explicăm cetățenilor ce înseamnă parteneriatul civil. (…) Așteptăm un răspuns hotărât de la Marcel Ciolacu, ca premier al României”, a declarat Sergiu Marinescu, director de comunicare MozaiQ.

Potrivit sursei citate, o propunere legislativă pe această temă se află în Comisia Juridică a Camerei Deputaților.

„Cerem din partea liberalilor o atitudine în acord cu angajamentele europene ale României, la fel cum cerem și PSD și lui Marcel Ciolacu să fie fideli doctrinei social democrate”, a declarat Vlad Viski, director executiv MozaiQ.

Vezi si alte articole...