luni, iulie 22, 2024

Conductă de termoficare nouă și smart pe Bulevardul Timișoara

Din OrasConductă de termoficare nouă și smart pe Bulevardul Timișoara

Nicușor Dan a informat că au fost instalate peste 650 de metri de conductă nouă, izolată și echipată cu senzori de detecție a avariilor, în galeria de termoficare de pe Bulevardul Timișoara, pe Magistrala I Vest.

Echipele Companiei Municipale Energetica Servicii București au deja înlăturat 1.400 de metri de conducte vechi și corodate, dintr-un total de 3,6 kilometri de traseu, care urmează să fie modernizat integral.

„Se lucrează contratimp la montarea a trei lire (bucle de compensare a presiunii), deoarece conducta subtraversează bulevardul și impune săpături în carosabil și blocarea unei benzi de circulație”, precizează Nicușor Dan într-o postare pe pagina de Facebook.

Aceasta este rațiunea pentru care echipele de la Energetica Servicii depun eforturi pentru a reduce timpul de intervenție în zonele de lucru care pot afecta traficul rutier.

„Din acest motiv, echipele Energetica Servicii fac eforturi deosebite pentru a scurta la maximum timpul de intervenție în punctele de lucru care interferează cu circulația autovehiculelor, conștienți fiind de traficul aglomerat și de impedimentul pe care îl creează existența gropilor și a utilajelor pe carosabil și în proximitatea lui”, menționează Energetica Servicii pe Facebook.

„Lucrările de modernizare ale rețelei de termoficare sunt de importanță majoră pentru toți bucureștenii, iar modernizarea acestui tronson, pe Magistrala I Vest, va crea premisele furnizării de energie termică, fără avarii și sincope, chiar din această iarnă, pentru locuitorii cartierelor Drumul Taberei, Ghencea și Rahova”, afirmă Primarul General al Capitalei.

Magistrala I Vest este responsabilă cu distribuția agentului termic produs în Centrala Termică CET VEST către toate cartierele din partea de vest a Bucureștiului.

 

Vezi si alte articole...