joi, martie 23, 2023

Vreme instabilă în București, conform ANM

Deși în acest weekend bucureștenii se pot...

Consilierul-robot ION s-a întâlnit cu elevii unui liceu din București, în prima sa ieșire în public

Din OrasConsilierul-robot ION s-a întâlnit cu elevii unui liceu din București, în prima sa ieșire în public

ION, prezentat pe 1 martie ca fiind primul consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă, a interacționat, luni, 13 martie, cu elevii Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu” din Bucureşti, potrivit unui comunicat al Ministerului Digitalizării. A fost prima ieşire în public a robotului, de la prezentarea sa în şedinţa de Guvern.

„Alături de reprezentanții companiei Humans.ai, dezvoltatorul acestui proiect, elevii au avut ocazia să interacționeze cu ION și să îi transmită acestuia informații pe care acesta să le stocheze și să le prelucreze pentru a putea evolua”, a transmis Ministerul Digitalizării, într-o postare pe pagina de Facebook.

„Bună ziua. Eu sunt ION, consilierul dumneavoastră. Îmi propun să ascult cu atenţie şi să înţeleg problemele dumneavoastră”, s-a prezentat ION, într-un dialog în faţa elevilor.

Elevii i-au adresat lui ION mai multe întrebări.

Unul dintre i-a transmis lui ION că ar trebui integrată în şcoală educaţia tehnologică, pentru că „România are această stigmă când e vorba de dezvoltare”, însă robotul nu a avut nicio reacție.

Reprezentantul echipei de coordonare, Vali Mălinoiu, le-a explicat elevilor că ION acţionează ca un consilier şi rolul lui nu este să răspundă la întrebări, ci să afle mai multe opinii, notează News.ro.

Burduja: Obiectivul lui ION este de a acumula informaţii, ulterior va oferi şi soluţii

La întâlnire, a fost prezent și ministrul Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, care a explicat că „obiectivul acestui proiect este de a acumula informaţii în acest moment”.

„Într-o etapă ulterioară, după ce vom furniza suficient de multe date, noi toţi, ca cetăţeni, acest proiect ION va putea fi capabil să ofere şi soluţii (…) Este important ca să fim cu toţii părinţii lui ION, să acceptăm că poate să facă şi greşeli şi să îi dăm timp să vină cu un proiect de care România să fie mândră”, a declarat Sebastian Burduja.

Potrivit lui Burduja, cât timp va mai dura până când consilierul virtual Ion va răspunde la întrebări depinde foarte mult de volumul de informaţii.

ION a fost prezentat în ședința de guvern din 1 martie drept primul consilier onorific al prim-ministrului Ciucă care foloseşte inteligenţă artificială. Ciucă l-a invitat atunci să se prezinte și, ulterior, l-a întrebat cum pot românii să-l învețe.

Pe 10 martie, șeful companiei care a realizat robotul a dezvăluit că dialogul cu Nicolae Ciucă din 1 martie a fost regizat.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro