luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Consiliul General al Municipiului București a aprobat miercuri, 6 martie 2024, construirea unui nou spital în Sectorul 6

Din OrasConsiliul General al Municipiului București a aprobat miercuri, 6 martie 2024, construirea unui nou spital în Sectorul 6

Consiliul General al Municipiului București a dat undă verde, în ședința de miercuri, 6 martie 2024, pentru începerea unuia dintre cele mai importante proiecte ale Sectorului 6: construirea unui spital cu 10 secții. Acum, se așteaptă aprobarea din partea Ministerului Sănătății.

După obținerea aprobării pentru demararea proiectului, Consiliul General al Municipiului București a trimis o solicitare către Guvern. Dacă proiectul va primi aprobare, acesta va fi construit pe Bulevardul Timișoara nr. 101E. Finanțarea necesară pentru această investiție importantă va fi obținută prin intermediul unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Terenul, care a fost eliberat de sarcini, se află deja în posesia Sectorului 6, iar studiul de fezabilitate a fost deja votat. După ce a primit votul favorabil din partea Consiliului General al Municipiului București, ultima piesă din puzzle rămâne hotărârea de Guvern.

Ciprian Ciucu a declarat:

„Am muncit mult, am vorbit puțin, mai deloc despre acest subiect. Este unul dintre cele mai mature proiecte de spital nou din țară. Totul va depinde acum doar de Ministerul Sănătății și de Guvern. Noi ne-am făcut temele”.

Noua unitate spitalicească planificată de Primăria Sectorului 6 în București va fi construită pe o suprafață de 30.000 de metri pătrați. Spitalul va fi dotat cu următoarele facilități: Peste 300 de paturi, dintre care 257 pentru spitalizare continuă și 50 pentru spitalizare de zi. 10 secții, incluzând Cardiologie, Neurologie, Ortopedie, Oncologie, Obstetrică, Ginecologie, Unitate de Terapie Intensivă, Unitate Cardiacă, Neonatologie și Chirurgie. 8 săli de operații. 7 săli de nașteri. 75 de cabinete medicale. Un compartiment de primiri urgențe cu o suprafață de 1.689 de metri pătrați.

Până în prezent, administrația publică s-a ocupat de eliberarea terenului de sarcini, inclusiv linii de înaltă tensiune și conducta de gaz, obținerea avizelor și procedurile de atribuire a lucrărilor pentru îngroparea firelor de înaltă tensiune etc. De asemenea, au fost realizate studii suplimentare de mediu, analize ale solului și evaluări ale impactului social.

„După ce va fi semnată finanțarea, se va putea da drumul la procedurile de licitație pentru proiectare și execuție”.

Potrivit declarațiilor Sectorului 6, lucrările pentru construcția noului spital ar putea dura aproximativ 3-4 ani.

Vezi si alte articole...