miercuri, iulie 17, 2024

Consiliul Judeţean Buzău vrea să construiască un parc fotovoltaic pentru a asigura aprovizionarea cu energie a sediului propriu şi a instituţiilor din subordine / Valoarea proiectului – peste un milion de euro / Facturile ajung şi la 300.000 de euro

EconomieConsiliul Judeţean Buzău vrea să construiască un parc fotovoltaic pentru a asigura aprovizionarea cu energie a sediului propriu şi a instituţiilor din subordine / Valoarea proiectului – peste un...

Consilierii judeţeni reuniţi, joi, în şedinţă extraordinară, au aprobat proiectul „Instalare panouri fotovoltaice pentru producerea energiei din surse regenerabile pentru autoconsum, la UAT Judeţul Buzău” ce urmează să fie depus în vederea obţinerii unei finanţări  europene de aproximativ un milion de euro.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, proiectul are toate şansele să fie aprobat.

”Suntem destul de avansaţi cu lucrurile tehnice pentru a deveni eligibili să accesăm pe Fondul de Mediu această investiţie. Proiectul este viabil şi are toate şansele să primească finanţare.  Va apărea în comuna Beceni un astfel de parc care să ne producă energia necesară”, a spus Petre Emanoil Neagu, la finalul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Buzău. 

Proiectul prevede instalarea a două centrale fotovoltaice în municipiul Buzău şi în comuna Beceni pe două terenuri aparţinând judeţului Buzău.

Ambele centrale ar urma să aibă o putere de peste 399 de kW, iar la acest moment a fost demarat un studiu de fezabilitate necesar implementării proiectului.

”Facturile Consiliului Judeţean sunt extrem de mari pentru că, pe lângă sediul propriu, avem în subordine Spitalul Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Biblioteca Judeţeană, Muzeul Judeţean. Facturile ajung la peste 100.000 de euro şi chiar 200.000-300.000 în anumite perioade ale anului”, a spus Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău.

Durata de implementare a proiectului aprobat joi de aleşii judeţeni este de  12 luni şi, potrivit preşedintelui CJ Buzău, odată realizat, economiile la buget vor fi considerabile.

 

 

Vezi si alte articole...