joi, octombrie 5, 2023

Constructorul care reabilitează termic zona Dumbrava Nouă, a fost sancționat din cauza nerespectării normelor de igienă

Din OrasConstructorul care reabilitează termic zona Dumbrava Nouă, a fost sancționat din cauza nerespectării normelor de igienă

Mediu, au sancționat contravențional constructorul conform HCGMB nr. 120/2010.ChatGPT

Primăria Sectorului 5 a anunțat că ia măsuri de sancționare împotriva constructorilor care nu respectă normele de salubrizare. În acest sens, constructorul responsabil de lucrările de reabilitare termică în zona Dumbrava Nouă a fost sancționat pentru nerespectarea normelor de igienă.

După efectuarea unor verificări de către inspectorii Primăriei Sectorului 5, s-a constatat că în timpul execuției lucrărilor de reabilitare termică din zona Dumbrava Nouă au fost încălcate normele de igienă și salubrizare.

Constructorul a fost avertizat să curețe și să igienizeze zona, dar nu a acționat într-un timp rezonabil. Din acest motiv, agenții Poliției Locale Sector 5, Direcția de Mediu, au sancționat constructorul în conformitate cu Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 120/2010 privind sancționarea contravențiilor.

Nu tolerăm astfel de practici care nu respectă normele de mediu în vigoare și vom continua verificările pe șantiere! Locul de muncă trebuie să fie igienizat și salubrizat corespunzător!, a fost mesajul postat de Primăria Sectorului 5 pe pagina de Facebook.

La data de 13 mai, Primăria Sectorului 5 a informat că două camioane au descărcat ilegal deșeuri în Sectorul 5, iar polițiștii locali au intervenit, aplicând amenzi și confiscând vehiculele implicate. Aceste descoperiri au fost făcute în urma unor controale efectuate de agenții de poliție.

Potrivit informațiilor furnizate de Primăria Sectorului 5, cele două autobasculante transportau deșeuri reziduale provenite de la diverse construcții, care proveneau din zona Lujerului din Sectorul 6 și erau aduse în Sectorul 5.

Amenzile aplicate de Poliția Locală Sector 5 au avut o valoare de 70.000 de lei fiecare. În plus față de aceste sancțiuni contravenționale, cele două autobasculante au fost confiscate în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 92/2021. City managerul sectorului 5, Rareș Hopincă, a transmis următoarele:

Avem toleranță zero față de infracțiunile de mediu! Sectorul 5 nu e groapa de gunoi a Capitalei!


Rareș Hopincă, city managerul Sectorului 5, a anunțat locuitorii Bucureștiului că persoanele care aruncă deșeuri pe domeniul public vor avea vehiculele confiscate și vor fi sancționate cu amenzi până când vor respecta legea.

Vezi si alte articole...