spot_imgspot_img

Controale ale ANPC la restaurantele din zona Piaţa Alba Iulia din Bucureşti/ Cinci unităţi au fost închise temporar, fiind date amenzi de 120.000 de lei/ Printre nereguli: alimente expirate şi mizerie / Lista restaurantelor sancţionate

EconomieControale ale ANPC la restaurantele din zona Piaţa Alba Iulia din Bucureşti/ Cinci unităţi au fost închise temporar, fiind date amenzi de 120.000 de lei/ Printre nereguli: alimente expirate...

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au verificat modul în care respectă prevederile legale în domeniu 15 operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în zona comercială Piaţa Alba Iulia (Bulevardul Decebal, Bulevardul Burebista), din Capitală, în domeniul alimentaţiei publice. 

În urma acţiunilor de control, au fost date amenzi în valoare de 120.000 de lei, şase avertismente, fiind oprită temporar activitatea a cinci operatori economici, până la remedierea deficienţelor. 

Operatorii economici sancţionaţi au fost:

RTH Premium Services S.R.L. (Restaurant ZEZ)

Delicatese Decebal VIP S.R.L. (XO Lounge)  

Kamberoglu S.R.L (Restaurant Cigeristan)

Lollypop Bar S.R.L. (Restaurant Lollypop)

Pad Thai Asia S.R.L. (Restaurant Pad Thai)

Galex Impex S.R.L. (Cofetăria Casa Lica)

Calitatea S.R.L. (Pink Cafe&Lounge)

Loka Lounge SRL (Restaurant Loka)

Plus Trans Internaţional S.R.L. (Restaurant TRAFFIC)

Duman Oriental Business S.R.L (Restaurant Duman)

Diversity Store S.R.L (Restaurant TRESS LOUNGE)

Gatto Cafe Srl(Restaurant Gatto Lounge)

Anuka Caffe S.R.L. (Restaurant Mon Chere)

Arogant Lounge S.R.L. (Restaurant Arogant)

Printre neregulile găsite de comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au fost: utilizarea la preparare a unor produse cu data durabilităţii minimală depăşită; folosirea unor materii prime şi produse finite congelate şi refrigerate fără elemente de identificare sau ambalate cu dublă etichetare; ingredientele alergene menţionate în lista meniu nu sunt evidenţiate distinct la fiecare preparat individual, în unele cazuri, chiar lipsa menţionării lor; unele ingrediente din listele meniu sunt înlocuite, în preparate, în realitate, cu produse de o calitatea inferioară; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu rugină, chedere rupte, cu ventilatoare cu acumulări de praf; folosirea unor agregate de bucătărie  (hotă/plită etc.) cu grăsime arsă; folosirea bureţilor de sârmă şi a ustensilor de bucătărie depreciate, rupte.

De asemenea, echipele de control au mai constatat schimbarea stării termice a produselor si preparatelor, care sunt depozitate la temperaturi de -18 grade C, deşi conform menţiunilor de pe etichetă condiţiile de păstrare sunt prevăzute la 0-4 grade C sau depozitarea unor preparate calde în agregate frigorifice; existenţa peretilor cu plăci de faianţă crăpate sau lipsă a tavanului neigienizat, cu praf, pânze de păianjen, pete de fum, iar la nivelul tubulaturii, cu praf şi grăsime, a pavimentului cu acumulare de impurităţi; expunerea spre vânzare către consumatorul final a unor preparate care nu au menţionat faptul ca provin din produs congelat; colectarea reziduală realizată în recipiente de plastic fără capac.

Vezi si alte articole...

Cele mai populare articole...