miercuri, februarie 28, 2024

Controale de amploare la un club din Sectorul 1, desfășurate de Poliția Capitalei în weekend

Din OrasControale de amploare la un club din Sectorul 1, desfășurate de Poliția Capitalei în weekend

Poliția Capitalei a trimis, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, mai multe echipe de control la un club de noapte renumit din Sectorul 1, în cadrul acțiunii denumite BLOCADA. Scopul principal al acestei intervenții a fost combaterea și prevenirea activităților comerciale ilicite, în special a celor legate de substanțe interzise, precum și gestionarea tulburărilor liniștii și ordinii publice și a comportamentelor antisociale. Pe parcursul acțiunii, au fost verificate 178 de persoane, au fost controlate 97 de bagaje, iar amenzi în valoare totală de 3.500 lei au fost aplicate.

În contextul acestei operațiuni, cunoscutul club de noapte NOOK din Sectorul 1 a fost inspectat, iar agenții au descoperit diverse ilegalități, inclusiv comprimate cu substanțe interzise în interiorul clubului.

Acțiunea BLOCADA, desfășurată în noaptea de 15/16 decembrie 2023, a fost coordonată de polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Secțiile 1 și 3 Poliție, împreună cu forțe ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, în colaborare cu Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, Agenția Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov. Scopul principal al acestei operațiuni a fost asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și protejarea populației împotriva activităților comerciale ilicite.

În strânsă colaborare cu reprezentanții instituțiilor abilitate, polițiștii au intervenit activ pentru prevenirea și combaterea perturbărilor ordinii și liniștii publice, precum și pentru descurajarea altor fapte antisociale, indiferent dacă acestea sunt contravenționale sau penale. În cadrul acestei perioade, s-a desfășurat o verificare amănunțită a unei societăți comerciale pentru a se asigura conformitatea cu legislația privind protecția consumatorului.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, reprezentanții clubului au fost notificați să se prezinte la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 cu documentația necesară pentru a verifica înregistrarea corectă în contabilitate a tuturor veniturilor obținute din vânzări.

În cadrul acțiunii, au fost identificate și verificate 178 de persoane, iar 97 de controale ale bagajelor au fost efectuate. În acest context, au fost constatate trei infracțiuni, două conform Legii 143/2000, referitoare la combaterea traficului și consumului ilegal de droguri, și o infracțiune conform articolului 372 din Codul Penal, care se referă la portul sau folosirea fără drept a obiectelor periculoase.

În rezultatul verificărilor, în interiorul clubului s-au găsit mai multe substanțe cu potențial psihoactiv, acestea fiind confiscate de către polițiști, iar cazul va fi preluat de către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București.

În plus, reprezentanții ISU au aplicat șase sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei, conform OMAI 163/2007, referitoare la normele generale de prevenire a incendiilor. Structurile Ministerului de Interne sunt în permanență în acțiune pentru prevenirea și combaterea oricăror incidente care ar putea perturba liniștea comunității și sunt pregătite să intervină în caz de necesitate. Acțiunile integrate vor continua și în viitorul apropiat.

Vezi si alte articole...