marți, iunie 18, 2024

Coreea de Sud apelează la bănci locale pentru a ajuta Polonia să cumpere arme din ţară în valoare de 22 de miliarde de dolari

EconomieCoreea de Sud apelează la bănci locale pentru a ajuta Polonia să cumpere arme din ţară în valoare de 22 de miliarde de dolari

”Cinci bănci locale analizează un împrumut sindicalizat ca măsură de sprijin”, pentru a ajuta Polonia să-şi finanţeze achiziţia de sisteme de artilerie cu rachete şi avioane de luptă din Coreea de Sud, a declarat un oficial al guvernului sud-coreean, vorbind sub rezerva anonimatului, pentru a discuta despre planificarea în curs.

Doi oficiali de la o companie coreeană de apărare au confirmat planul de împrumut sindicalizat. Doi oficiali ai băncilor sud-coreene au spus că vor exista împrumuturi, dar nu au precizat tipul.

Este primul indiciu că Seulul lucrează pentru a elimina obstacolele de finanţare ale Poloniei, pentru a le permite celor două ţări să încheie cel mai mare acord pentru arme din Coreea de Sud, estimat la aproximativ 30 de mii de miliarde de woni (22,72 miliarde de dolari).

Discuţiile sunt o continuare a acordului cuprinzător pentru achiziţia de arme între cele două naţiuni, semnat anul trecut, în baza căruia companii sud-coreene, inclusiv Hyundai Rotem Co. şi Hanwha Aerospace Co., vor furniza tancuri, obuziere şi avioane de luptă.

Acea tranzacţie a fost în valoare de 13,7 miliarde de dolari, cea mai mare achiziţie din Coreea de Sud până în prezent.

Purtătorii de cuvânt atât de la Hyundai Rotem, cât şi de la Hanwha Aerospace au refuzat să comenteze această informaţie.

Guvernul sud-coreean nu a oferit imediat un comentariu atunci când i s-a cerut unul. Oficialul guvernului sud-coreean nu a detaliat mărimea potenţialului împrumut sindicalizat.

Un astfel de împrumut este oferit de un grup de creditori unui singur împrumutat, adesea pentru a finanţa tranzacţii mari.

 Oficialul companiei de apărare a spus că, dacă împrumutul sindicalizat pentru următoarea vânzare propusă nu ar fi suficient, ”ar putea fi şi alte măsuri de finanţare”.

Exporturile de apărare ale Coreei de Sud au totalizat aproximativ 17 miliarde de dolari în 2022, potrivit Ministerului său de Apărare, în creştere faţă de 7,25 miliarde de dolari cu un an înainte, deoarece războiul din Ucraina a deschis o uşă pentru exporturile de arme ale Seulului.

Acordul de arme din 2022 cu Polonia a stabilit Seulul ca un jucător major în exporturile globale de arme, dominat în mare măsură de SUA şi Rusia.

Seulul caută, de asemenea, legături de securitate mai strânse în Europa, o ambiţie care creează un moment ideal pentru Polonia, care se învecinează cu Ucraina, în timp ce intensifică importurile de arme pe fondul tensiunilor cu Rusia.

 

Vezi si alte articole...