luni, iulie 22, 2024

Corpurile A și B ale Maternității Bucur vor fi renovate cu fonduri din PNRR

Din OrasCorpurile A și B ale Maternității Bucur vor fi renovate cu fonduri din PNRR


Nicușor Dan a anunțat pe Facebook că cele două clădiri vor fi reabilitate cu ajutorul fondurilor alocate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea finanțării nerambursabile a acestui proiect este de 35,3 milioane de lei, iar perioada de implementare este de 40 de luni, începând de la semnarea contractului de finanțare.

Lucrările de reabilitare vor include următoarele aspecte:

  • Asigurarea stabilității structurale a clădirilor prin consolidarea fundațiilor, a subsolului tehnic și introducerea de pereți structurale din beton armat, printre altele.
  • Consolidarea seismică a clădirilor.
  • Reabilitarea termoenergetică pentru a îmbunătăți eficiența energetică a acestora.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost atribuit Asocierii Terra Gaz Construct și Construcții Erbașu. În ceea ce privește serviciile de supervizare și conducere a șantierului, oferta câștigătoare a fost depusă de Asocierea Daio Total Construct SRL și Consultanță Construcții Iordan SRL.

De asemenea, primarul Capitalei a informat că lucrările de consolidare a imobilului situat pe Strada Blănari nr. 14 sunt în curs de desfășurare. Această clădire a găzduit celebrul Club A și Teatrul Godot. Lucrările au implicat decopertarea și consolidarea elementelor structurale ale pereților din subsol, refacerea acoperișului și șarpantei pentru a preveni infiltrațiile și protejarea interiorului clădirii.

De asemenea, au fost conservate și restaurate elementele istorice ale clădirii, precum ușile, ornamentele de pe fațada principală și cutiile poștale pentru a reda autenticitatea sa istorică.

În ceea ce privește sistemul de încălzire și preparare a apei calde menajere, s-a optat pentru o soluție modernă prin instalarea a două centrale termice care vor furniza căldură pentru întregul imobil, renunțându-se la centralele termice individuale. Proprietarii vor avea ocazia să viziteze clădirea în octombrie pentru a vedea stadiul lucrărilor.

Consolidarea imobilului de pe Strada Blănari nr. 14 se efectuează cu fonduri din PNRR, în urma unui proiect depus de Asociația Municipalităților din Municipiul București și Municipiul București. Valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 14,4 milioane de lei.

Vezi si alte articole...