sâmbătă, iunie 15, 2024

„Cu Bunica în Parc”, expoziție de mașini retro dedicată Zilei Copilului, în Parcul IOR

Din Oras„Cu Bunica în Parc”, expoziție de mașini retro dedicată Zilei Copilului, în Parcul IOR

Retromobil organizează o expoziție aniversară dedicată Zilei Copilului, „Cu Bunica în Parc”. Cei mai tineri colecționari ai Retromobil Club România vor scoate „bunicuțele pe roți” la plimbare în parc, oferind vizitatorilor ocazia de a admira o selecție inedită de automobile.

În cadrul acestei expoziții, vizitatorii vor putea întâlni cei mai tineri colecționari ai Retromobil Club România, care își vor prezenta bunicuțele pe roți în parc.

Evenimentul „Cu Bunica în Parc” va avea loc sâmbătă, 1 iunie, în Parcul Titan, la statuia Calul Titanilor, între orele 10:00-14:00. Bunicuțele pe patru roți, unele având o vechime de peste 70 de ani, vor fi însoțite de povestirile tinerilor colecționari despre pasiunea lor pentru automobilele clasice.

Iată ce spun cei mai tineri colecționari ai clubului despre relația lor cu bunicuțele pe roți:

Mihai, în vârstă de 26 de ani, va aduce în parc o Dacia 1300 veche de 44 de ani. La 22 de ani și-a împlinit visul de a avea prima sa mașină, o Dacia 1300, exact mașina cu care familia sa a mers în vacanțe la munte și la mare.

Luca, de 20 de ani, va aduce în Parcul IOR o Daihatsu Taft de 43 de ani. Trăind într-o casă plină de proiecte de mașini vechi, tatăl său fiind unul dintre cunoscuții restauratori ai clubului și jurnalist auto, Luca a ajutat la proiectele familiei, alături de fratele său Alex, care a început să reconstruiască caroserii la vârsta de 16 ani. Luca se bucură că a avut ocazia de a cunoaște și conduce, încă de la o vârstă fragedă, diverse vehicule, de la mini mașini la autoturisme puternice cu motoare V8 sau camioane.

Melania, în vârstă de 19 ani, va aduce în parc un Trabant 601 de 43 de ani. Melania le va povesti vizitatorilor cum este să conduci un Trabant verde brotac la 18 ani, atrăgând toate privirile prin oraș. Ea s-a acomodat la cultura tehnică participând la numeroase evenimente ale clubului împreună cu tatăl său, dezvoltând astfel o pasiune pentru automobilele clasice.

Vezi si alte articole...