sâmbătă, iulie 20, 2024

Cum a reinventat aviația SUA Baza Aeriană de la Câmpia Turzii cu 34 de milioane de dolari

ActualitateCum a reinventat aviația SUA Baza Aeriană de la Câmpia Turzii cu 34 de milioane de dolari

Oficialii militari americani au marcat, marţi, încheierea unor lucrări de modernizare de 34 de milioane de dolari la baza de la Câmpia Turzii, transmite Stars and Stripes.

Lucrările de la Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii „General Emanoil Ionescu”, includ o nouă facilitate de operațiuni pentru escadrilă, hangar pentru avioane și zonă de parcare, potrivit unui comunicat al Corpului Inginerilor Armatei SUA. Conform unor surse există acum hangare moderne pentru dronele înarmate MQ-9 Reaper și au fost sunt amenajate camere de şedinţe şi planificare a misiunilor, dar şi o clădire pentru personalul medical care va deservi unitatea americană.

Câmpia Turzii

În plus, a fost modernizată și rețeaua de drumuri din cadrul bazei pentru că, în unele zone, din lipsa căilor de acces, maşinile trebuie să foloseacă pista de rulare pentru avioane, lucru nedorit conform standardelor NATO.

Investiția de la Câmpia Turzii face parte dintr-un program mai amplu de modernizare, care presupune alte nouă proiecte. În total, suma investita va fi de peste 100 de milioane de dolari.

Reaminitim că a doua escadrilă de F-16 a Forțelor Aeriene Române va funcționa la Câmpia Turzii, iar primele opt avioane vin până la sfârșitul acestui an.

Vezi si alte articole...