sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Cum amenajezi un balcon mic tip loggie, simplu și rapid

MedicalCum amenajezi un balcon mic tip loggie, simplu și rapid

Amenajarea unui balcon mic tip loggie poate fi o provocare, dar cu câteva idei simple și rapide, poți transforma acest spațiu într-un colț plăcut și confortabil.

Iată câteva sugestii privind amenajarea unui balcon tip loggie:

 1. Mobilier pliabil sau extensibil: Optează pentru mobilier care poate fi pliat sau extins pentru a economisi spațiu atunci când nu este în uz. Mesele și scaunele pliabile sunt soluții practice pentru balconul mic.
 2. Plante suspendate: Dacă spațiul este limitat, poți utiliza ghivece suspendate sau rafturi pentru a-ți expune plantele. Plantele verticale nu doar creează un aspect plăcut, dar și economisesc spațiu la nivelul solului.
 3. Perne și pături: Creează-ți confort cu ajutorul pernelor și păturilor. O canapea sau scaune simple pot deveni mult mai primitoare cu adăugarea unor perne colorate și pături pufoase.
 4. Lumini decorative: Folosește lumini decorative pentru a crea o atmosferă plăcută în timpul serilor. Lămpi solare, lămpi cu baterii sau luminițe LED pot da o notă caldă și relaxantă.
 5. Covoare exterioare: Un covor mic pentru exterior poate aduce confort și poate delimita spațiul. Alege un model care să se potrivească cu designul general și să reziste la condițiile meteorologice.
 6. Rafturi sau suporturi de perete: Instalează rafturi sau suporturi pe perete pentru a elibera spațiu la sol. Acestea pot servi ca spațiu de depozitare pentru plante, lumânări sau alte obiecte decor.
 7. Decorațiuni de perete: Adaugă tablouri, oglinzi sau plante pe perete pentru a crea un decor atractiv și pentru a valorifica spațiul vertical.
 8. Plante aromatice: Dacă îți place să gătești, plantează ierburi aromatice în ghivece pe balcon. Acestea nu doar dau un plus de prospețime, datorită aromei lor se îmbunătățește atmosfera.
 9. Elemente textile: Adaugă draperii ușoare sau perdele pentru a oferi intimitate și pentru protecție împotriva soarelui. Acestea reprezintă, totodată, elemente decorative care pot da spațiului un plus de farmec.
 10. Decor cu paleți: Dacă vrei o soluție DIY, poți crea mobilier sau suporturi de flori folosind paleți. Aceasta poate fi o opțiune economică și creativă.
 11. Elemente de depozitare: Utilizează cutii decorative pentru a depozita obiectele mici și a menține balconul ordonat.

Reține! Ia în considerare condițiile meteorologice specifice zonei tale și alege materiale care rezistă expunerii la soare, ploaie și vânt. Cu puțină creativitate și atenție la detalii, poți transforma rapid un balcon mic tip loggie într-un spațiu plăcut și funcțional.

 

 

The post Cum amenajezi un balcon mic tip loggie, simplu și rapid appeared first on Design interior, proiecte si prezentari de case.

Vezi si alte articole...