luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Cum amenajezi un hol lung și îngust

MedicalCum amenajezi un hol lung și îngust

Amenajarea unui hol lung și îngust poate fi o provocare, dar cu puțină creativitate și planificare, poți transforma acest spațiu într-un loc elegant și funcțional.

Iată câteva sfaturi pentru amenajarea unui hol lung și îngust:

 Utilizează culori deschise:

Optează pentru culori deschise (alb, crem, gri deschis) pentru pereți și tavan pentru a crea senzația de spațiu și lumină. Poți folosi o culoare mai închisă pentru un perete accent, pentru a crea o iluzie de profunzime.

Alege mobilier minimalist:

Evită piesele de mobilier voluminoase care pot aglomera spațiul. Optează pentru mobilier îngust și funcțional, precum console, cuiere suspendate și rafturi montate pe perete.

 Folosește oglinzi:

Oglinzile pot amplifica spațiul și lumina naturală. Plasează o oglindă mare pe un perete lateral pentru a crea o iluzie de deschidere.

Iluminare adecvată:

Asigură o iluminare bună pe toată lungimea holului. Folosește o combinație de lumini ambientale, accent și aplice de perete.

Decorează cu atenție:

Evită aglomerarea spațiului cu decorațiuni excesive. Alege tablouri sau fotografii de dimensiuni mici sau medii. Adaugă plante verzi pentru a oferi o notă de prospețime.

Soluții inedite:

Utilizează tapet cu dungi verticale pentru a crea o iluzie de înălțime. Integrează o bibliotecă cu rafturi înguste pe un perete pentru a crea un spațiu de depozitare elegant. Alege o pardoseală cu model de dungi pentru a crea un efect dinamic. Decorează cu elemente decorative suspendate, cum ar fi lampi sau ghivece cu plante.

Recomandări:

Asigură-te că holul este bine organizat și depozitează hainele și încălțămintea în spații dedicate. Utilizează covoare de dimensiuni mici pentru a defini anumite zone. Menține holul curat și ordonat pentru a crea o atmosferă plăcută.

Amenajarea unui hol lung și îngust poate fi o provocare distractivă. Cu ajutorul acestor sfaturi, poți crea un spațiu elegant, funcțional și primitor.

The post Cum amenajezi un hol lung și îngust appeared first on Design interior, proiecte si prezentari de case.

Vezi si alte articole...