joi, mai 30, 2024

Cum îți păstrezi florile de liliac mai mult timp în vază. Trucuri simple pentru ca florile să reziste

MedicalCum îți păstrezi florile de liliac mai mult timp în vază. Trucuri simple pentru ca florile să reziste

Aromate și înfrumusețate, florile de liliac sunt printre preferatele multora în primăvară. Cu toate acestea, ele se ofilesc rapid fără o îngrijire corespunzătoare. De aceea, am pregătit câteva sfaturi și recomandări pentru a te bucura mai mult timp de ele. Iată cum poți să păstrezi liliacul proaspăt în vază și ce trebuie să știi despre îngrijirea acestei flori!

Cum îți păstrezi florile de liliac mai mult timp în vază

Cu un aspect frumos și un miros pe măsură, florile de liliac adaugă o notă de culoare în orice locuință. Pentru a păstra liliacul proaspăt într-o vază mai mult timp, iată câteva sfaturi utile:

 1. Apă curată și rece: Folosește o vază curată și umple-o cu apă rece, proaspătă. Verifică să nu existe resturi sau bacterii în apă.
 2. Tăierea tijelor: Folosește un cuțit bine ascuțit pentru a tăia tijele liliacului sub apă, într-un unghi de aproximativ 45 de grade. Acest lucru va ajuta la maximizarea absorbției de apă și la menținerea prospețimii florilor.
 3. Eliminarea frunzelor sub apă: Dacă există frunze pe tijele care vor fi sub nivelul apei, îndepărtează-le. Frunzele sub apă pot favoriza dezvoltarea bacteriilor și pot deteriora calitatea apei și a florilor.

Ce să adaugi în apa din vază pentru ca liliacul să-și păstreze prospețimea

Aditivi pentru apă: Pentru a menține prospețimea florilor, poți adăuga diverse substanțe în apă. Unele opțiuni includ:

 1. Conservanți pentru flori: Acestea sunt substanțe speciale care pot prelungi durata de viață a florilor în vază, oferindu-le nutrienți și prevenind dezvoltarea bacteriilor.
 2. Zahăr: Adăugarea unei mici cantități de zahăr poate alimenta florile și le poate menține proaspete mai mult timp.
 3. Aspirină: Unii susțin că adăugarea unei aspirine în apă poate contribui la menținerea prospețimii florilor, însă eficacitatea acestui tratament nu este unanim recunoscută.
 4. Schimbarea apei: Este esențial să schimbi apa din vază în fiecare zi sau la fiecare câteva zile pentru a păstra prospețimea liliacului. Înainte de a adăuga apa proaspătă, taie tijele cu un cuțit bine ascuțit pentru a maximiza absorbția de apă.

Descoperă și: Planta liliac, floarea ce seamănă cu un liliac ȋn zbor

La ce ocazii se oferă flori de liliac în dar

Liliacul este o floare frumoasă și aromată, potrivită pentru diverse ocazii speciale. Iată câteva dintre acestea:

 1. Aniversarea unei relații: Liliacul poate fi un cadou minunat pentru a sărbători aniversarea unei relații, fie că este vorba despre aniversarea unei prietenii, a unei căsătorii sau a altui eveniment important în legătura dintre două persoane.
 2. Ziua Îndrăgostiților: Datorită frumuseții și parfumului său delicat, liliacul poate fi un cadou romantic perfect pentru Ziua Îndrăgostiților, exprimând iubire și afecțiune.
 3. Ziua Mamei: Liliacul poate fi o alegere minunată pentru a sărbători Ziua Mamei, exprimând recunoștință și iubire față de mama ta sau de o mamă specială din viața ta.
 4. Aniversarea: Dacă cineva sărbătorește o aniversare importantă, cum ar fi aniversarea nașterii sau a căsătoriei, liliacul poate fi un cadou frumos și semnificativ.
 5. Felicitări și mulțumiri: Liliacul poate fi oferit ca un gest de felicitare sau mulțumire pentru diverse realizări sau evenimente speciale, cum ar fi absolvirea, promovarea sau pentru a arăta aprecierea față de cineva drag.
 6. Condoleanțe: Liliacul poate fi, de asemenea, potrivit pentru a exprima compasiune și simpatie în momente de durere și pierdere.

Indiferent de ocazie, liliacul poate adăuga o notă de frumusețe și eleganță, transmițând emoții și sentimente sincere către destinatar.

Sursa: ego.ro

Articolul Cum îți păstrezi florile de liliac mai mult timp în vază. Trucuri simple pentru ca florile să reziste apare prima dată în Casoteca.

Vezi si alte articole...