Când Apple Pay a apărut pentru prima dată pe iPhone, mulți nu erau siguri care este scopul acestui serviciu. PayPal exista deja, alte portofele electronice abia erau în faza de implementare și foarte puține bănci erau de acord cu noul sistem de plată fără numerar al Apple. Într-o țară în care cardurile de credit contactless sunt abia disponibile, cum ar fi trebuit Apple să lanseze un astfel de serviciu de schimbare totală a sistemului, pentru milioane de clienți?
Cumva, oamenii din spatele Apple Pay au reușit imposibilul. O jumătate de deceniu mai târziu, acesta se află peste tot. Milioanele au devenit utilizatori și au încetat să mai folosească numerar sau carduri, în favoarea unei glisări pe telefon sau pe ceas. Bănci noi se alătură programului în fiecare an, iar noi terminale apar în aproape fiecare lanț de cumpărături important. În lumea de astăzi, Apple Pay este cu adevărat una dintre cele mai bune modalități de a face cumpărături online și în persoană – și este mult mai sigur decât cardurile sau numerarul.

Totodată, și introducerea Apple Pay în accesarea jocurilor online a fost o schimbare binevenită, deoarece oferă o modalitate sigură de a efectua plăți, fără a dezvălui informații sensibile de plată către terți. Mai multe opțiuni bancare pot fi folosite pentru depuneri și retrageri atunci când vrei să joci jocuri într-un cazinou online, de exemplu, pe computer sau pe telefon. Chiar și așa, Apple Pay este proeminent în rândul preferințelor jucătorilor, datorită beneficiilor sale.
Unul dintre cele mai mari beneficii ale Apple Pay are loc, de fapt, în fundal, fără ca tu să știi. În timpul dezvoltării noului său sistem de plată, Apple a dorit să ofere o alternativă mai sigură și mai impermeabilă. Pentru a face acest lucru, a realizat că unele provocări majore de inginerie software și hardware ar trebui depășite. Judecând după succesul din ultimii ani, putem presupune că a reușit. Apple Pay protejează informațiile într-un mod foarte simplu: nu le folosește deloc. În schimb, un cip complet separat în interiorul telefonului este folosit pentru a realiza comunicarea cu banca ta, care este contactată atunci când îți conectezi cardul la telefon. Acest cip trimite coduri unice între comerciant și bancă, de fiecare dată când efectuezi o tranzacție, permițând efectuarea sa.
Nenumărate website-uri folosesc Apple Pay pentru tranzacțiile de zi cu zi. Lista este atât de lungă, de fapt, încât website-ul Apple nici măcar nu le acoperă pe toate. După cum am menționat anterior, chiar dacă cineva poate să îți monitorizeze ecranul, să îți înregistreze apăsările de taste sau să îți intercepteze plata, faptul că Apple Pay se bazează pe un cip special și pe codurile sale unice, îți protejează informațiile în timp ce navighezi și faci cumpărături.
Una dintre cele mai interesante caracteristici ale Apple Pay poate fi în beneficiul direct al prietenilor tăi și al celor dragi ție. Folosind Apple Pay, poți trimite bani direct prin iMessage sau îi poți primi instantaneu de la alte persoane care folosesc serviciul. Pentru a face acest lucru, atingi pur și simplu pictograma neagră Apple Pay atunci când te afli într-o conversație deschisă. Vei avea opțiunea de a seta sau de a solicita o anumită sumă și de a o trimite cu un mesaj personalizat. Fondurile primite ajung în portofelul tău Apple Pay și pot fi păstrate pe dispozitiv sau adăugate în contul tău bancar, prin cardul pe care l-ai configurat cu serviciul.
Dacă ai posibilitatea de a-ți achiziționa atât un Apple Watch, cât și un iPhone, atunci îți poți configura Apple Pay la încheietura mâinii, astfel încât să nu fii nevoit să îți scoți telefonul din buzunar sau din geantă atunci când vine momentul să efectuezi o plată. Pur și simplu, vei putea deschide aplicația Watch, selectând apoi Portofel și Apple Pay. În acest meniu, vei avea posibilitatea de a-ți conecta telefonul și de a urmări comunicarea fără întreruperi la terminale. Încă o dată, acesta folosește același proces securizat ca înainte, cu excepția faptului că toate codurile unice trec acum prin ceas, în loc de doar prin telefon.
