miercuri, februarie 28, 2024

Cum să te ferești de escrocii online, ce nu trebuie să faci

EconomieCum să te ferești de escrocii online, ce nu trebuie să faci

WhatsApp rămâne printre cele mai utilizate servicii de mesagerie, atât în țara noastră, cât și la nivel global. Din acest motiv, infractorii depun eforturi considerabile pentru a atrage noi victime. Evident, escrocii își ajustează constant metodele, adaptându-se la schimbările survenite atunci când unele dintre acestea sunt descoperite de autorități.

Recent, este posibil să primești apeluri de la numere din străinătate, dar este important să ții cont că sursa apelului nu este întotdeauna din afara țării; escrocii pot opera chiar și din România.

Cum să te ferești de escrocii online

În situația în care primești un apel sau un mesaj de la un număr internațional pe WhatsApp, cel mai înțelept este să nu răspunzi.

Dacă, totuși, ai răspuns fără să știi cine este apelantul, este crucial să nu furnizezi datele personale solicitate, deoarece acest gest poate deschide ușa către accesul la interiorul dispozitivului tău mobil. De obicei, obiectivul escrocilor este contul tău bancar.

Pe lângă asta, este recomandat să-ți schimbi parolele imediat după ce ai avut contact cu escrocii, fie că este vorba de o interacțiune incipientă sau mai complexă. Aceasta va ajuta la prevenirea posibilelor tragedii financiare.

Ce faci dacă ai ajuns să fii victima înșelătoriilor

În eventualitatea de a deveni victimă, pasul cel mai rațional este să contactezi autoritățile, sperând că situația poate fi remediată.

Cu toate acestea, cea mai eficientă soluție pentru a evita să devii o victimă este prevenția. Niciodată să nu răspunzi la apeluri de la numere necunoscute, în special dacă acestea nu sunt identificate ca fiind din țara ta. În plus, amintește-ți că datele tale personale sunt deținute de tine și, prin urmare, trebuie să le protejezi cu grijă, deoarece nu sunt valoroase doar pentru tine, ci și pentru escroci.

Sursa: playtech.ro

Vezi si alte articole...