vineri, iulie 19, 2024

Cutremur de proporții, 7,2 grade. Autoritățile au intrat în alertă

ExterneCutremur de proporții, 7,2 grade. Autoritățile au intrat în alertă

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,2 s-a produs în largul coastei sudice a statului Peru. O alertă cu privire la valuri de tsunami a fost emisă imediat după seism.

Cutremur puternic în Peru. Autoritățile au emis alertă de tsunami 

Pentru a preveni „posibila” apariție a unui tsunami, Institutul de Geofizică din Peru (IGP) a emis și o alertă de tsunami. Conform Centrului Seismic Național din Peru (IGP), cutremurul a avut epicentrul la 54 de kilometri sud-vest de districtul Yauca, în provincia Caraveli din departamentul Arequipa. Evenimentul s-a produs la o adâncime de 42 de kilometri și a avut loc la ora locală 0:36 (8:36, ora României).

„Pe baza tuturor datelor disponibile, sunt prognozate valuri de tsunami periculoase pentru unele zone de coastă”, a transmis centrul, conform AFP.

Seismul a fost resimțit până în capitala țării.

cutremur
Nu au fost înregistrate decese

În urmă cu scurt timp, premierul Gustavo Adrianzen a declarat că nu au fost decese în urma cutremurului. X a fost informat de președintele Peru că guvernul urmărește situația și că se fac evaluări dacă au existat pagube. Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a retras alerta de tsunami pentru că nu există nicio amenințare de tsunami.

„În permanență, drumurile, podurile, aeroporturile și serviciile de comunicații în zona atinsă” sunt monitorizate este anunțul făcut de Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor.

Guvernul a subliniat că este „important” ca oamenii să aibă un rucsac „pregătit în caz de urgență”.

Sute de cutremure au loc anual în Peru

Centrul Seismologic Național peruan a anunțat ulterior că au avut loc mai multe replici de mai mică anvergură.

Peru se găsește în Centura de Foc a Pacificului, o regiune extinsă caracterizată prin activitate seismică și vulcanică intensă, care se întinde de-a lungul coastei de vest a continentului american. Peru este o ţară zguduită anual de sute de cutremure perceptibile.

Vezi si alte articole...