marți, iunie 18, 2024

Cutremur total în Ucraina! Demisie de răsunet la Kiev. A renunţat la tot

ExterneCutremur total în Ucraina! Demisie de răsunet la Kiev. A renunţat la tot

Cutremur în Ucraina! Și-a prezentat demisia chiar astăzi, 17 ianuarie 2023, și și-a cerut scuze în mod public victimelor de război și rudelor lor. Volodimir Zelenski a rămas şocat de cele întâmplate. Iată despre cine este vorba.

Un consilier prezidențial din Ucraina și-a dat demisia marți, 17 ianuarie 2023

Oleksiy Arestovych, consilier prezidențial din Ucraina, a demisionat imediat după ce a sugerat că țara sa a doborât racheta care a lovit o clădire rezidențială din orașul estic Dnipro, declarația sa fiind preluată apoi de propagandiștii ruși.

Acesta și-a prezentat demisia marți, 17 ianuarie 2023, în fața președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit Sky News.

Potrivit sursei citate anterior, Oleksiy Arestovych a spus inițial că sistemul ucrainean de apărare antiaeriană a doborât racheta rusească Kh-22, comentariile sale fiind preluate apoi de propagandiștii ruși, care au spus că un bloc din Dnipro a fost lovit de fapt de o rachetă de apărare ucraineană, ci nu de o rachetă rusească.

Ulterior, el a explicat că armata Ucrainei nu are capacitatea de a doborâ racheta Kh-22.

„Am scris o declarație de demisie. Aș vrea să arăt un exemplu de comportament civilizat: o greșeală de principiu, deci, demisia”, a scris, marți, Oleksiy Arestovych pe contul lui de Facebook, unde a postat o fotografie cu demisia sa.

Rusia se folosește de propagandă pentru a diviza poporul ucrainean

Cu trei ore înainte de a-și prezenta demisia, Oleksiy Arestovych a postat pe rețelele sociale un videoclip în care și-a cerut scuze victimelor de război și rudelor lor, locuitorilor Niprului și „tuturor celor răniți profund de eroarea prematură a motivului pentru care racheta rusească a lovit o clădire rezidențială.”

„Nivelul de ură față de mine este incomparabil cu consecințele unei erori în direct. Acest lucru nu a adus nici consecințe reputaționale, nici legale pentru Ucraina. Dar acei oameni care învârt acest subiect intenționat au obiective foarte specifici. Moscova extinde (propaganda) pentru a slăbi influența informațională ucraineană.

Opoziția ucraineană atacă puterea în acest fel, câștigând puncte politice în timpul războiului, cu gândul la viitoarele alegeri. Munca pentru divizarea ucrainenilor în momente cruciale ale istoriei este cea mai de succes strategie a Kremlinului, pe care a folosit-o cu succes în ultimii 400 de ani, sau poate mai mult. Munca opoziției noastre de a diviza ucrainenii și de a căuta trădători printre dividenci politici este un joc pe care Kremlinul l-a folosit cu pricepere și încă îl folosește.

Un pariu conștient pe ura ucrainenilor împotriva ucrainenilor, un pariu pe divizare, pe jocuri politice într-o țară aflată în conflict înainte de luni de lupte grele este calea pierderii războiului, așa cum a fost de mai multe ori în Istorie. Câștigăm și învingem dușmanul istoric doar prin ieșirea din eternul nostru complot istoric al radului negru”, a transmis Oleksiy Arestovych.

Vezi si alte articole...