joi, noiembrie 30, 2023

Dacia lansează producția noului Duster. Anunț important despre modelul Bigster

ActualitateDacia lansează producția noului Duster. Anunț important despre modelul Bigster

Fabrica Dacia, de la Mioveni, va începe să producă, în următoarele săptămâni noul model Duster 2024. Informația a fost confirmată de directorul General al Dacia România, Mihai Bordeanu, Totodată, el a făcut și un anunț important cu privire la modelul Bigster.

Dacia pune la punct ultimele proceduri pentru a lansa în producție noul model de Duster 2024. Informația a fost confirmată de Mihai Bordeanu directorul general al reprezentanței din România.

Acesta a precizat că procesul de fabricare pentru noul model a fost pregătit, iar lansarea va fi în câteva săptămâni.

Cu alte cuvinte, noua generație de Duster va intra în fabricație în următoarea perioadă, conform ProMotor.ro.

Dacia începe producția noului Duster 2024

Directorul general filialei din România a anunțat că în perioada următoare va fi primit acordul de fabricare pentru noul Duster 2024.

„Suntem la câteva săptămâni să avem acordul de fabricație, practic să începem, să demarăm producția Duster, noua generație la Mioveni. Și ăsta e un lucru extraordinar”, a declarat Mihai Bordeanu.

Potrivit spuselor sale, Dacia Duster este cel mai bine vândut SUV din Europa în ultimii șase ani. Drept urmare, producția Duster 2024 reprezintă un motiv de mândrie pentru companie.

„Vorbim de cel mai bine vândut SUV din Europa în retail, în ultimii 6 ani. Este un motiv de mândrie pentru toată lumea de pe platforma de la Mioveni, de la Centrul de Tehnologie de la Titu, de la Centrul de Excelență de Design din București”, a precizat directorul general al Dacia, citat de economedia.ro.

Dacia Bigster intră în producție în 2025

Se pregătește linia pentru Bigster

În acest context, Mihai Bordeanu a vorbit și despre un alt model, Bigster, a cărui lansare este programată undeva la începutul anului 2025. Directorul Dacia România și directorul de brand pentru Europa de Sud-Est a anunțat că se fac pregătirile necesare pentru lansarea acestui model conform calendarului.

„În 2025, la început de an, vom lansa Bigster, o mașină de segment C, mai mare decât Duster. Evident, ca să putem să-l fabricăm în 2025 trebuie să lucrăm anul viitor și asta e o mare provocare”, a mai spus Bordeanu.

Oficialul companiei a precizat că Dacia Bigster a ajuns la Centrul de Design și, mai departe, la Centrul Tehnic de la Titu.

Dacia vrea să intre în competiție cu Jeep

Odată cu prezentarea, pe 14 ianuarie 2021, a planului strategic Renaulution, a fost anunțată ambiția Dacia de a-și extinde gama de modele. Compania românească intenționeaz să se afirme pe segmentul C european.

Şeful designului Renault Group, Laurens van den Acker, a declarat că brandul românesc ar putea fi primul competitor „serios” pentru Jeep, în Europa. Compania a luat în calcul să facă mai multe modele, premium, cu caracteristici off road.

Dacia Bigster este parte a acestei strategii pusă la cale de șefii Renault. Iar noua mașină urmează să fie construită, în anul 2025, pe platforma CMF-B.

Această platformă, competitivă și extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii. Ea va asigura dezvoltarea unei game largi de vehicule Dacia, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Vezi si alte articole...