miercuri, februarie 21, 2024

Dacian Cioloş răspunde acuzaţiilor PSD privind litigiul Roşia Montană: Marcel Ciolacu, dă-l afară pe Ponta imediat din Guvern!

EconomieDacian Cioloş răspunde acuzaţiilor PSD privind litigiul Roşia Montană: Marcel Ciolacu, dă-l afară pe Ponta imediat din Guvern!

”PSD-ul lui Marcel Ciolacu ar trebui să-i ceară scuze poporului român pentru acest prejudiciu, iar cei care au pus la cale toată afacerea să plătească până la ultimul leu. Marcel Ciolacu, aflat în campanie, ar vrea ca altcineva să plătească prejudiciile pentru oalele sparte de prietenul său Ponta, care s-a angajat, în 2013, în numele statului român, să dea în exploatare acel zăcământ ştiind că este protejat prin lege. Angajament pe care tot Ponta şi tot PSD-ul l-au trântit în Parlament şi au dat ocazia companiei miniere să le ceară bani românilor”, afirmă Dacian Cioloş. 

 

”Îl întreb pe Marcel Ciolacu oare cine beneficiază din jongleriile pe bursă cu acţiunile firmei canadiene, care cresc după ce el a spus public, înainte de o decizie a tribunalului, că statul român va pierde procesul? Oare nu tot ei, pesediştii, cu Ponta şi prietenii lui beneficiază?”, mai spune Cioloş. 

 

Potrivit eurodeputatului, ”preocuparea PSD, în loc să fie expunerea lui Ponta drept vinovat, este o eventuală candidatură a sa”.

 

”Ştiu că ar vrea să tremur de frica lor şi să nu mai candidez, ca să le rămână ţara pe mână total şi să facă cu ea ce le trece prin cap. Acest lucru nu se va întâmpla”, mai afirmă Cioloş. 

 

PSD îl acuză pe fostul premier Dacian Cioloş că este principalul vinovat pentru situaţia critică în care se află România în litigiul cu firma care deţine dreptul de exploatare minieră la Roşia Montană şi la fel de vinovat este şi premierul Orban care a dispus reluarea procedurii de înscriere în Patrimoniul UNESCO, după ce Guvernul PSD solicitase întreruperea procedurii până la soluţionarea litigiului.

 

 

 

Vezi si alte articole...