miercuri, aprilie 17, 2024

Daea: Fermierii să folosească tehnologiile de cultură autorizate/ Cei care se îndepărtează de tehnologie sunt monitorizaţi şi intră sub restricţiile de acordare a unor drepturi/Fiecare producţie e analizată în laborator pentru a vedea dacă e de calitate

EconomieDaea: Fermierii să folosească tehnologiile de cultură autorizate/ Cei care se îndepărtează de tehnologie sunt monitorizaţi şi intră sub restricţiile de acordare a unor drepturi/Fiecare producţie e analizată în...

Petre Daea a fost întrebat luni, la Antena 3, ce se întâmplă cu fermierii care folosesc substanţe toxice pentru a obţine coacerea mai rapidă a unor legume. 

“Eu am spus-o de fiecare dată şi o repet, existând şi norme tehnice şi juridice din acest punct de vedere, ca fermierii să folosească tehnologiile de cultură care sunt autorizate şi să nu intre în deformarea acestor tehnologii cu diverse produse care să pună sub semnul întrebării calitatea produselor. Din fericire, fermierii se aşază pe acest traseu, ei se conformează şi este un lucru foarte bun şi îl urmărim cu atenţie. Din nefericire, iată că mai sunt şi scăpări, iar Autoritatea fitosanitară, care este instituţia în domeniu, monitorizează aceste evenimente, aceste scăpări din tehnologie şi monitorizarea aceasta va duce evident în final la scoaterea acelora care nu respectă tehnologia de cultură şi de aici încolo sunt măsuri obligatorii pe care trebuie să le impunem, în aşa fel încât, pe de o parte, să nu punem în pericol sănătatea oamenilor, pe de altă parte să nu lăsăm spaţiul de câştig al unora care nu au ce căuta, în condiţiile în care fac aceste lucruri.  (…) Cei care se îndepărtează de tehnologie sunt monitorizaţi şi evident intră sub restricţiile acestea de acordare a unor drepturi în momentul în care ei nu respectă tehnologia. Este un lucru firesc, natural, îl facem tot timpul”, a declarat ministrul Agriculturii. 

El a mai afirmat că fiecare producţie este analizată în laborator 

“Noi am instituit la nivelul Ministerului Agriculturii şi urmărim în teritoriu acest lucru pentru fiecare producător care iese cu producţia respectivă, să fie analizată în laborator şi apoi să se emită buletinele de analize care să ateste că este de calitate produsul în aşa fel încât lucrurile să fie în regulă pe piaţă”, a mai explicat Petre Daea.

Vezi si alte articole...