duminică, mai 26, 2024

Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, intră pe piața media în schimbul a 6 milioane de euro. Adrian Sârbu va fi director general încă 4 ani

ActualitateDan Șucu, proprietarul Mobexpert, intră pe piața media în schimbul a 6 milioane de euro. Adrian Sârbu va fi director general încă 4 ani

Recent, Șucu a cumpărat de la ING Bank creanța pe care banca o mai avea asupra Mediafax Group, intrând, astfel, pe piața media, cu titlurile lui Adrian Sârbu din această companie. Pentru preluarea creanțelor, Dan Șucu a înființat o firmă, MediaMex Investment, care a semnat convenția de plată a debitelor, în afara perioadei de reorganizare a Mediafax Group.

Prețul va fi achitat în interval de cel mult un an

Omul de afaceri Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, intră pe piața media, actul de transfer, de la Mediafax Group către firma sa MediaMex Investment, al activității operaționale și al mărcilor Ziarul Financiar și Business Magazin, împreună cu domeniile de internet, site-urile, echipamentele și personalul, fiind aprobat, cu o evaluare de puțin peste 6 milioane euro, relevă date analizate de Profit.ro

În același timp, mandatul de director general al lui Adrian Sârbu a fost prelungit cu încă 4 ani, până la finele anului 2026.

Principalele publicații ale grupului, aflat în insolvență de 8 ani, au mai rămas Ziarul Financiar și Business Magazin, iar scopul tranzacției este ca, după un anumit interval, Șucu să devină principalul acționar.

Agenția de presă Mediafax face parte dintr-o altă companie, respectiv Mediafax SA.
ING a fost în discuții cu mai mulți investitori cu scopul vânzării creanței și a ajuns la un acord cu Dan Șucu, care devine, astfel, principalul creditor al grupului media, cu un procent de peste 50% din masa credală.

Înainte de aceste tranzacții, valoarea de piață a activelor Mediafax Group, în ipoteza unei vânzări forțate, a fost calculată la aproape 5,7 milioane euro, în cadrul planului de reorganizare.

Mediafax Group și-a cerut insolvența pe 16 decembrie 2014, cu datorii totale indicate în valoare de 40 milioane euro, decizia fiind semnată de judecătorul sindical în prima parte a anului 2015.

În perioada 2010-2014, compania a împrumutat 17,7 milioane de euro de la ING Bank pentru finanțarea capitalului de lucru. La momentul insolvenței, banca figura în tabelul definitiv al creditorilor cu o sumă de recuperat în valoare de 15,4 milioane euro, dar între timp au mai fost active vândute de Sârbu.

Vezi si alte articole...