vineri, aprilie 19, 2024

Danemarca își transferă întreaga sa artilerie Ucrainei. ”Trebuie să facem mai mult”

ExterneDanemarca își transferă întreaga sa artilerie Ucrainei. ”Trebuie să facem mai mult”

Danemarca își va transfera întreaga sa artilerie Ucrainei și a cerut statelor europene să furnizeze muniție și sisteme de apărare aeriană forțelor Kievului, pentru că ”au mai multe nevoie de ele acum”.

Prim-ministrul din Danemarca Mette Frederiksen solicită Europei să furnizeze Ucrainei muniție și sisteme de apărare aeriană, spunând: „Avem arme, muniție și sisteme de apărare aeriană pe care nu le folosim încă. Ar trebui să fie transferate în Ucraina”, scrie Euromaidan.

Premierul Frederiksen a anunțat în acest context că Danemarca își va transfera toată artileria în Ucraina și a cerut statelor europene să furnizeze arme forțelor armate ucrainene, deoarece „au mai multă nevoie de ele acum”.

Prim-ministrul danez a mai spus că nu există suficientă urgență în dezbaterile Conferinței de Securitate de la München cu privire la transferul de arme de care Ucraina are nevoie imediată. Frederiksen afirmă că liderii europeni se referă adesea la problemele de producție ca pe un obstacol în calea creșterii aprovizionării și acum deschid noi întreprinderi de apărare pentru perspective viitoare. „Dar Ucraina ne cere acum muniție și artilerie”, a adăugat ea.

”Îmi pare rău, prieteni, dar există echipament militar în Europa”

„Îmi pare rău, prieteni, dar există echipament militar în Europa. Nu este doar o problemă de producție. Avem arme, muniție și sisteme de apărare aeriană pe care nu le folosim încă. Ele trebuie date Ucrainei”, a declarat premierul danez.

Frederiksen a mai spus că, indiferent de ceea ce se întâmplă în prezent în SUA, Europa trebuie să-și asume responsabilitatea pentru securitatea sa: „Trebuie să facem mai mult”.

Din decembrie, Statele Unite s-au confruntat cu provocări în furnizarea pachetelor sale obișnuite de asistență Ucrainei.

Senatul a avansat recent un proiect de lege de ajutor extern care include 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Totuși, republicanii din Congres au refuzat să aprobe fonduri suplimentare și au amânat sesiunea din cauza sărbătorilor anunțate până la sfârșitul lunii februarie.

Vezi si alte articole...