sâmbătă, iunie 15, 2024

Danemarca: Premierul Mette Frederiksen se declară „tristă și afectată” după atacul de vineri

MedicalDanemarca: Premierul Mette Frederiksen se declară „tristă și afectată” după atacul de vineri

Premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, a declarat că se simte “tristă şi afectată“, dar „bine”, după ce a fost atacată pe stradă în Copenhaga, relatează BBC.

Un polonez în vârstă de 39 de ani, care a fost arestat, a apărut sâmbătă la Tribunalul din Frederiksberg pentru o audiere preliminară.

El a fost acuzat de violenţă împotriva unei persoane aflate în serviciul public şi îşi neagă vinovăţia, a relatat presa locală.

Suspectul a fost plasat în arest preventiv până la 20 iunie, a anunţat Poliţia din Copenhaga pe X.

Biroul lui Frederiksen a declarat pentru agenţia de presă AFP că aceasta a fost dusă la spital pentru un control după incident.

Programul ei oficial de sâmbătă a fost anulat.

Într-un mesaj pe Instagram, ea a mulţumit oamenilor pentru “multele, multele, multele mesaje de susţinere şi încurajare”, pe care le-a primit, pe care le-a numit “incredibil de emoţionante”.

„Sunt întristată şi afectată de incidentul de ieri (n.r. – vineri), dar în rest sunt bine”, a scris ea.

Ea a adăugat că acum are nevoie de “linişte şi pace” şi de a fi alături de familia ei.

Agresiunea a avut loc vineri seara într-o piaţă din centrul oraşului, când un bărbat s-a apropiat de prim-ministru şi a lovit-o. Biroul lui Frederiksen a declarat că incidentul a lăsat-o pe politiciană “sub şoc”, iar aceasta a suferit o rană minoră de tip cervical. Toate evenimentele oficiale de sâmbătă ale prim-ministrului au fost anulate.

Agresiunea a avut loc cu două zile înainte ca danezii să meargă la urne în alegerile pentru Parlamentul European.

Vezi si alte articole...