miercuri, decembrie 6, 2023

Daniel Băluță: „Pasajul Europa Unită, obiectiv pe care îl vom da în funcțiune în cel mai scurt timp”

Din OrasDaniel Băluță: "Pasajul Europa Unită, obiectiv pe care îl vom da în funcțiune în cel mai scurt timp"

Pasajul Europa Unită, cunoscut și sub denumirea de „Metalurgiei”, reprezintă una dintre cele mai semnificative lucrări de infrastructură realizate în București în acest an. Ce devine tot mai interesant în legătură cu această construcție este suspansul din jurul datei oficiale a inaugurării Pasajului Europa Unită, care rămâne constant în una dintre următoarele forme: „Curând!”, „Foarte curând”, „La sfârșitul toamnei” și, în prezent, „În cel mai scurt timp”, conform anunțului primarului Sectorului 5, Daniel Băluță.

Cu toate acestea, aceste „date oficiale” par a fi în regulă dacă nu ar trece timpul în mod constant între anunț și finalizarea efectivă a lucrărilor. Dacă facem o analiză atentă, deja au trecut luni. Astăzi, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, aduce în atenție, printr-o postare pe Facebook, că podul de la Metalurgiei va fi complet finalizat „în cel mai scurt timp”. Se pare că ceea ce este gata, totuși, este amenajarea zonei din jurul pasajului.

„Spații verzi, copaci plantați, grădini de bloc frumos amenajate și locuri de joacă pentru cei mici. Așa arată, de mai puțin de o lună, zona care înconjoară Pasajul Europa Unită, obiectiv pe care îl vom da în funcțiune în cel mai scurt timp”.

Acest nou pasaj rutier suprateran din București va avea o lungime de peste 650 de metri și două benzi de circulație pe fiecare sens. Scopul acestuia este de a îmbunătăți fluidizarea traficului în una dintre cele mai aglomerate zone din sudul orașului, respectiv intersecția dintre Bulevardele Metalurgiei, Alexandru Obregia și Turnu Măgurele. Această intersecție a fost întotdeauna una extrem de congestionată, unde șoferii stau zeci de minute în coloană, mai ales în orele dimineții.

Lucrările au început în februarie 2022, iar termenul de execuție este de aproximativ 18 luni, conform anunțului făcut de Primăria Sectorului 4 în martie 2022.

Investiția în acest pasaj este estimată la 73 de milioane de lei.

Vezi si alte articole...