luni, iulie 22, 2024

De astăzi, 19 februarie, bucureștenii, și nu numai, pot cumpăra abonamentele de transport public în comun prin intermediul aparatelor SelfPay

Din OrasDe astăzi, 19 februarie, bucureștenii, și nu numai, pot cumpăra abonamentele de transport public în comun prin intermediul aparatelor SelfPay

Societatea de Transport București (STB) a anunțat că, începând din săptămâna viitoare, bucureștenii vor putea reîncărca cardurile de călătorie și de la aparatele SelfPay. Această metodă de plată a fost testată în ultimele zile și va fi implementată oficial începând cu data de luni, 19 februarie 2024.

Noua modalitate de plată va permite bucureștenilor să achiziționeze abonamente de transport public în comun folosind aparatele SelfPay. Acestea sunt disponibile în diverse locații, printre care se numără: marile rețele de retail, centre comerciale, piețe, benzinării, magazine de proximitate, sedii ale băncilor partenere, primării și alte instituții publice.

În zona București – Ilfov, un total de 1.912 stații de tip SelfPay sunt disponibile pentru cetățenii care călătoresc cu STB-ul și doresc să-și reîncarce cardul de călătorii. Aceste aparate acceptă atât plăți cu cardul, cât și plăți cash.

Daniel Istrate, directorul general al STB SA, a afirmat:

„Creștem calitatea transportului public atât prin înnoirea parcului de vehicule, cât și prin mijloace accesibile de plată a titlurilor de călătorie. Diversificăm metodele de plată, creștem accesibilitatea și oferim soluții pentru toate categoriile de călători”.

În perioada 12-17, reprezentanții STB au efectuat ultimele teste ale noului sistem de încărcare a cardurilor de călătorie. Aceștia au comunicat că procesul este simplu și durează doar câteva minute.

Pe lângă utilizarea aparaturii SelfPay, bucureștenii pot achiziționa titlurile de călătorie STB în diverse moduri: plata direct la validator cu cardul bancar contactless sau cu telefonul, YouthTB, platforma online STB, aplicația 24Pay, prin SMS, utilizând automate de vânzare, de la punctele de vânzare.

Societatea de Transport București a publicat un videoclip pe rețelele de socializare, explicând bucureștenilor cum funcționează procesul de încărcare a cardurilor de călătorie.

Vezi si alte articole...