luni, iunie 17, 2024

De ce a fost amendat gigantul Enel. Trebuie să plătească o sumă enormă de bani

ActualitateDe ce a fost amendat gigantul Enel. Trebuie să plătească o sumă enormă de bani

De ce a fost amendat gigantul Enel. Trebuie să plătească o sumă enormă de bani. Autoritatea italiană pentru protecţia datelor a amendat o unitate a celei mai mari companii de utilităţi din ţară.

De ce a fost amendat gigantul Enel. Trebuie să plătească o sumă enormă de bani. Autoritatea italiană pentru protecţia datelor a amendat o unitate a celei mai mari companii de utilităţi din ţară, Enel.

Este vorba despre o sancţiune de peste 79 de milioane de euro. Statul italian a acuzat Enel că gestionează greşit datele personale ale clienţilor, pentru telemarketing.

De ce a fost amendat gigantul Enel. Trebuie să plătească o sumă enormă de bani

Autoritatea, cunoscută sub numele de Garante, a anunţat că Enel Energia ar fi folosit datele personale ale clienţilor, la cel puţin 9.300 de contracte, pentru a-şi promova ilegal serviciile de Energie şi Gaze.

Acesta a adăugat că Enel Energia ar fi achiziţionat şi de la patru companii datele personale a 978 de utilizatori care nu aparţineau reţelei de vânzări a companiei.

Heineken Neumarkt

Amenda, cea mai mare emisă vreodată de Garante, vine în urma unei anchete a poliţiei financiare italiene, asupra celor patru companii, pe care Garante le-a amendat cu 1,8 milioane de euro, în iunie, confiscându-le unele baze de date, conform News.ro.

gigantul Enel

Autoritatea de reglementare a mai spus că sistemele de informare pentru managementul clienţilor şi activarea serviciilor de la Enel Energia au arătat ”deficienţe grave de securitate”.

Vezi si alte articole...