sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

De ce alăptatul reduce riscul de infecții la urechi la sugari

MedicalDe ce alăptatul reduce riscul de infecții la urechi la sugari

Alăptarea reduce riscul de infecții la urechi la sugari din mai multe motive:

 Anticorpi: Laptele matern conține o varietate de anticorpi care pot proteja sugarul de infecții, inclusiv de infecțiile urechii.

 Lactoferină: Lactoferina este o proteină prezentă în laptele matern care are proprietăți antibacteriene și antivirale.

 Imunoglobulina A: Imunoglobulina A (IgA) este un tip de anticorp care se găsește în laptele matern și care poate proteja mucoasa urechii de infecții.

Factorul bifidus: Factorul bifidus este o substanță prezentă în laptele matern care stimulează creșterea bacteriilor benefice în intestinul sugarului.

Reducerea expunerii la agenți patogeni: Alăptarea exclusivă poate reduce expunerea sugarului la agenți patogeni care pot provoca infecții ale urechii, cum ar fi Streptococcus pneumoniae și Haemophilus influenzae.

 Poziția la alăptare: Poziția corectă la alăptare poate ajuta la drenarea lichidului din urechea medie, reducând riscul de infecție.

Studiile au demonstrat că sugarii care sunt alăptați exclusiv timp de cel puțin șase luni au un risc semnificativ mai mic de infecții ale urechii decât sugarii care nu sunt alăptați.

Alte beneficii ale alăptării: reduce riscul de alergii,  reduce riscul de obezitate, reduce riscul de diabet zaharat de tip 1, îmbunătățește dezvoltarea cognitivă, creează o legătură strânsă între mamă și sugar.

Alăptarea este cea mai bună modalitate de a hrăni un sugar și de a-i proteja sănătatea.

Vezi si alte articole...