vineri, aprilie 19, 2024

De ce boală gravă a suferit Mioara Roman? Fosta soție a lui Petre Roman a murit la 83 de ani. „Aveam 18% șanse să trăiesc!”

MedicalDe ce boală gravă a suferit Mioara Roman? Fosta soție a lui Petre Roman a murit la 83 de ani. „Aveam 18% șanse să trăiesc!”

Mioara Roman, fostă soție a lui Petre Roman, primul șef de Guvern de după Revoluție, a încetat din viață într-un cămin pentru bătrâni de lângă București.

La vârsta de 83 de ani, Mioara Roman a părăsit această lume, lăsând în urmă o carieră remarcabilă. Ea a fost profesoară de limba arabă la Universitatea București și a condus secția de limbă arabă a radioului public timp de ani de zile.

Fiica sa, Oana, a fost cea care a făcut cunoscută publicului trista veste a decesului mamei sale.

„Drum lin în lumină, mama mea bună și frumoasă. Îngerii să te vegheze. Te iubesc și te voi iubi mereu!”, a transmis Oana Roman.

Reporter: Este adevărat că v-ați luat doctoratul în suferință?

Mioara Roman: „Da. Dar știi de ce? Pentru că am fost și foarte bolnavă. În `84 am avut melanom, un cancer foarte grav, aveam 18% șanse să trăiesc și am trăit”.

Din 1974 și până în 2007 a fost căsătorită cu Petre Roman, cel care avea să devină premier după căderea comunismului.

După divorț, cei doi nu au păstrat legătura, însă Miorei Roman i-au rămas alături cele două fiice, Oana și Catinca.

Mioara Roman: „Aș fi vrut o viață mai liniștită. Mai așezată, mai mult în familie. Sigur, din punctul ăsta de vedere, după Revoluție, n-a fost chair așa, deși am ținut cu dinții să păstrăm totuși tradiția aceasta a familiei”.

Născută pe 19 aprilie 1940, Mioara Roman a crescut la Varșovia, unde tatăl său îndeplinea funcția de diplomat. Studiile și le-a făcut în România, specializându-se în limba arabă. Timp de 17 ani, a activat ca jurnalist la radioul public și a fost responsabilă de secția în limba arabă. Din această poziție, a realizat interviuri cu personalități importante precum fostul președinte egiptean Hosni Mubarak și fostul rege Hussein al Iordaniei. De asemenea, a predat limba arabă la Universitatea București.

Vezi si alte articole...