sâmbătă, iulie 20, 2024

De ce nasc femeile în poziția culcat pe spate?

MedicalDe ce nasc femeile în poziția culcat pe spate?

Poziția în care femeile nasc, de obicei, pe spate, este cunoscută sub numele de poziția supină. Această poziție este adesea preferată deoarece oferă medicilor și moașelor o vizibilitate mai bună și un acces mai ușor la femeie în timpul nașterii. În plus, această poziție facilitează monitorizarea frecventă a inimii fătului și oferă posibilitatea intervențiilor medicale mai eficiente, dacă este necesar.

Cu toate acestea, este important de menționat că există și alte poziții în care femeile pot naște, și anume în poziția verticală (cum ar fi în genunchi sau în picioare), în funcție de preferințele și nevoile individuale ale mamei, precum și de practicile medicale ale furnizorilor de îngrijire maternală. Decizia privind poziția de naștere ar trebui să fie luată în considerare în urma unei discuții cu echipa medicală, iar opțiunile ar trebui să fie discutate și evaluate în funcție de circumstanțele individuale ale fiecărei nașteri.

Ce spune istoria despre pozițiile adoptate de femei la naștere în trecut

Practica pozițiilor de naștere a variat semnificativ de-a lungul istoriei și a diferitelor culturi. În multe societăți tradiționale, femeile au fost lăsate să aleagă poziții naturale sau confortabile pentru ele în timpul nașterii. De exemplu, în anumite culturi africane sau aborigene, femeile au preferat adesea poziții așezate sau în genunchi. Totuși, aceste practici variază considerabil în funcție de tradiții, credințe culturale și resurse medicale disponibile.

În Evul Mediu, în schimb, poziția pe spate era adesea preferată, iar femeile erau adesea ajutate să nască într-un pat cu ajutorul moașelor sau al altor persoane. Aceasta putea fi influențată și de nivelul de medicalizare a nașterilor la acea vreme.

Odată cu avansul medicinei și a tehnologiilor medicale în secolele moderne, s-a dezvoltat o preferință pentru poziția supină sau în șezut pentru a facilita intervențiile medicale și monitorizarea. Cu toate acestea, în prezent, există o mișcare globală care promovează diversitatea pozițiilor de naștere, permițând femeilor să aleagă poziția în care se simt cel mai confortabil în timpul travaliului. Decizia asupra poziției de naștere este adesea luată în considerare în urma discuției cu echipa medicală.

Vezi si alte articole...