luni, iulie 15, 2024

De sâmbătă, 29 iunie, restricții de circulație pe Șoseaua București-Ploiești, în zona Gara Băneasa – Fântâna Miorița

Din OrasDe sâmbătă, 29 iunie, restricții de circulație pe Șoseaua București-Ploiești, în zona Gara Băneasa – Fântâna Miorița

]ncep\nd de sâmbătă, 29 iunie, vor fi impuse restricții de circulație pe Șoseaua București-Ploiești, în zona cuprinsă între Gara Băneasa și Fântâna Miorița, din cauza pregătirilor pentru construirea viitoarei stații de metrou Gara Băneasa, parte a Magistralei 6.

Metrorex a anunțat pe pagina sa de Facebook că, începând cu acest weekend, vor demara activitățile specifice pentru pregătirea construcției viitoarei stații de metrou Gara Băneasa, în cadrul contractului de execuție „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6.1 Mai-Otopeni). Proiectare și execuție structură de rezistență stații, galerii și tuneluri. Lotul 1.1 – 1Mai-Tokyo”.

Pentru aceste lucrări, este necesară ocuparea a două benzi de circulație pe sensul de intrare în București (banda I și banda II).

IMPORTANT: „Traficul rutier se va desfășura pe două benzi de circulație pe fiecare sens al Șoselei București – Ploiești în zona menționată mai sus”.

Metrorex menționează că planul de deviere a circulației a fost avizat de Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, Direcția Transporturi, de Administrația Străzilor București și de Brigada Rutieră București.

„Devierea traficului și semnalizarea rutieră pe zona lucrărilor se efectuează conform legislației în vigoare. Operațiunile pregătitoare devierii de trafic se vor executa cu suportul și sub supravegherea Brigăzii Rutiere”.

Proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni” este considerat de utilitate publică și de interes național conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările și completările ulterioare. Scopul său este să satisfacă nevoile de mobilitate ale persoanelor prin extinderea rețelei de transport trans-european (TEN-T). Acest proiect este finanțat atât din fonduri externe rambursabile, cât și nerambursabile.

Magistrala 6 va asigura o legătură directă între Gara de Nord și Aeroportul Internațional Otopeni, eliminând necesitatea transbordării la stația de metrou 1 Mai.

Vezi si alte articole...