luni, iulie 15, 2024

Demonstrație a Forțelor Aeriene ale Japoniei. Avionul de luptă F-15 e o jucărie în mâinile lor

ExterneDemonstrație a Forțelor Aeriene ale Japoniei. Avionul de luptă F-15 e o jucărie în mâinile lor

Demonstrație a Forțelor Aeriene ale Japoniei. F-15 e o jucărie în mâinile piloților. Un videoclip cu un pilot japonez de F-15J Eagle, care arată o manevrabilitate deosebită a avionului de luptă, ce se balansează sus-jos în zbor.

Demonstrație a Forțelor Aeriene ale Japoniei. F-15 e o jucărie în mâinile piloților. Imagini postate de @rikizomisono arată un F-15J al Forțelor Aeriene ale Japoniei (JASDF) cu numărul de serie 12-9828, surprins în timpul repetițiilor pentru un spectacol aviatic.

Spectacolul aerian al JASDF este programat să aibă loc la 12 noiembrie la Gifu Air Field, orașul Kakamigahara, sudul Japoniei.

Demonstrație a Forțelor Aeriene ale Japoniei. Avionul de luptă F-15 e o jucărie în mâinile lor

Gifu Air Field găzduiește Aripa de Dezvoltare și Testare Aeriană pentru F-15J și alte avioane de luptă, ca F-2.

Mișcarea prizelor de aer cu geometrie variabilă a avionului de luptă este esențială pentru menținerea unui flux fluid și optim de aer în cele două motoare turbofan Pratt & Whitney F100-PW(IHI)-220E.

Prizele de aer ale F-15 sunt deplasate în sus și în jos sub controlul unui computer de date privind aerul pentru a menține deschiderea orientată direct în fluxul de aer, asigurând cantități masive de aer prin prize și în motoare.

Mișcarea de admisie este declanșată de unghiul de atac al aeronavei (unghiul la care vântul întâlnește o aripă), precum și de viteză.

Nu este la îndemâna oricui să se joace așa cu un F-15. Ingineria din spatele orificiilor de intrare a aeronavei rămâne unul dintre cele mai complexe aspecte ale proiectării aeronavelor de înaltă performanță (stealth-ul face și mai complicat), potrivit thedrive.com.

Inginerie remarcabilă din spatele prizelor de aer extern ale F-15 este prezentată într-un alt videoclip.

Conform Forțelor Aeriene Mondiale, din 2023, JASDF are 155 de avioane de luptă F-15J cu un singur loc, care sunt subvariante ale F-15C/D Eagle de la McDonnell-Douglas și 44 de avioane de antrenament F-15DJ cu două locuri.

În 2021, guvernul japonez a negociat un acord cu SUA pentru a moderniza un număr de avioane de vânătoare F-15J la F-15JSI „Super Interceptori japonezi”.

Ulterior, a fost raportat că 68 de F-15J vor primi upgrade, care este construit în jurul aceluiași avion de bază ca și F-15EX.

Vezi si alte articole...