joi, februarie 22, 2024

Desert cu struguri și beneficiile sale pentru cei mici

MedicalDesert cu struguri și beneficiile sale pentru cei mici

Strugurii sunt o gustare delicioasă și hrănitoare, care pot fi savurată de toată lumea, inclusiv de cei mici. Aceștia sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, potasiu, magneziu și fibre.

Iată câteva beneficii ale consumului de struguri pentru cei mici:

Îmbunătățesc sistemul imunitar: Strugurii sunt o sursă excelentă de vitamina C, importantă pentru un sistem imunitar sănătos. Vitamina C ajută la protejarea organismului împotriva infecțiilor.

Ajută la dezvoltarea oaselor și a dinților: Strugurii sunt o sursă excelentă de potasiu, care este important pentru dezvoltarea oaselor și a dinților. Potasiul ajută la absorbția calciului, esențial pentru o sănătate osoasă bună.

Ajută la controlul greutății: Strugurii sunt o gustare scăzută în calorii, dar bogată în nutrienți. Acest lucru îi transformă într-o alegere bună pentru cei mici care încearcă să controleze greutatea.

Ajută la reducerea riscului de boli cronice: Strugurii sunt o sursă excelentă de antioxidanți, care ajută la protejarea organismului împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt implicați în dezvoltarea unor boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și diabetul.

Iată o rețetă simplă de desert cu struguri, care este perfectă pentru cei mici:

Ingrediente:

1 cană de struguri roșii, fără semințe

1 cană de struguri albi, fără semințe

1 cană de iaurt grecesc

1 lingură de miere

Mod de preparare:

Spălați bine strugurii și tăiați-i în jumătate. Adăugați strugurii, iaurtul grecesc și mierea într-un blender. Mixați până obțineți o compoziție omogenă. Serviți imediat.

Acest desert este răcoritor și delicios, fiind totodată o sursă excelentă de nutrienți.

Vezi si alte articole...