sâmbătă, iunie 15, 2024

Deși are 102 ani, această doctoriță mai vrea să lucreze până la 112!

MedicalDeși are 102 ani, această doctoriță mai vrea să lucreze până la 112!

O doamnă doctor în vârstă de 102 ani continuă să practice medicina, în ciuda vârstei sale înaintate. Gladys McGarey este o expertă în domeniul nașterilor și a asistat la venirea pe lume a mii de copii în diverse locuri de pe glob. Deși în prezent lucrează doar verbal cu pacienții săi, este impresionant că la această vârstă avansată se dedică în continuare profesiei sale.

Doamna doctor de 102 ani a trecut prin multe!

Gladys a trecut prin momente dificile, inclusiv moartea soțului ei și pierderea unor copii din cei cinci pe care i-a avut. În prezent, locuiește în casa fiicei sale din Arizona și a dezvoltat o practică personală pe care o consideră cheia pentru a-și menține sănătatea și fericirea. Această rutină zilnică este prezentată în noua ei carte, „Viața bine trăită: cele șase secrete ale unui doctor de 102 de ani pentru sănătate și fericire la fiecare vârstă”.

Chiar dacă nu mai are licență medicală activă, Gladys McGarey a declarat că nu va înceta să împărtășească cunoștințele și experiențele sale. Fiecare zi începe pentru ea cu o rugăciune de dimineață, apoi se bucură de micul dejun format din tărâțe cu stafide și suc de prune. La prânz, consumă salată, iar la cină, supă. De asemenea, tricotatul face parte din rutina ei zilnică pentru a-și menține mâinile în mișcare.

Astfel, această doamnă doctor, în vârstă de 102 ani, continuă să-și exercite profesia într-un mod unic și să transmită înțelepciunea acumulată de-a lungul vieții sale.

„Un plan pe 10 ani face spațiu pentru orice. Este o rază suficient de îndepărtată încât să ne mențină forța vitală activată. Cu toate acestea, este suficient de aproape încât să o putem realiza, să ne ștergem praful și să planificăm din nou”, a scris ea în carte.

Îi pare rău că nu mai poate tricota!

În plus, McGarey continuă să ofere consultații și rămâne fidelă abordării „holistice” a medicinei, pe care a contribuit la popularizarea sa în SUA în anii ’70. Ea consideră că tratarea întregii persoane, luând în considerare starea mentală, socială și simptomele fizice, este esențială pentru procesul de vindecare.

În timpul liber, atunci când nu tricotează sau nu consultă pacienții, McGarey ascultă cărți audio sau se bucură de conversații cu prietenii. Experții în domeniul îmbătrânirii susțin că aceste interacțiuni sociale sunt cruciale pentru fericirea umană și pot contribui la o viață mai lungă. Recent, ea a primit o perfuzie de celule stem, crezând că acest tratament a avut un impact pozitiv asupra vitalității sale, deși cercetătorii încă adună dovezi pentru a confirma eficacitatea acestei tehnici în încetinirea procesului de îmbătrânire.

„Nu mai văd să tricotez mai multe modele acum pentru că ochii mei sunt slăbiți, însă pot tricota micile cadouri pe care le fac, iar acest lucru îmi ține mâinile ocupate. Dacă nu tricotez, atunci fac ceva pe telefon și asta îi încordează pe oameni, știi?”, a povestit femeia.

În cele din urmă, McGarey consideră că aspectul cel mai critic al îmbătrânirii corespunzătoare este găsirea unui scop central, o „esență” a vieții care reprezintă misiunea ta și ceea ce vrei să realizezi în timpul petrecut în această existență.

 

Vezi si alte articole...